Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-09-2002
Persberichten district Rijn &Venen, 10.10 uur

Snelheidscontrole

KOCKENGEN Op zondag 29 september heeft de politie een snelheidscontrole op de Provincialeweg N 401 gehouden.

De controle vond tussen 13.55 uur en 16.10 uur plaats. Van de 1306 voertuigen die de radar passeerden, reden er 170 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 132 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 80 km/u geldt. De overtreders werden bekeurd.

Koeien houden niet van zweefvliegen

MONTFOORT Op zondag 29 september heeft een zweefvliegtuig voor grote onrust gezorgd onder een kudde koeien.

Rond 17.35 uur zagen politiemensen een zweefvliegtuig op geringe hoogte rondcirkelen en zagen vervolgens het zweefvliegtuig de landing inzetten in de weilanden tussen Heeswijk en Blokland. De daar aanwezige koeien schrokken zo erg van het gevaarte, dat zij een gesloten staldeur forceerden, de stal doorholden en er in de richting van de Provincialeweg vandoor gingen. Inmiddels waren de politiemensen ter plaatse gearriveerd en zij konden met de gewaarschuwde boer de koeien onder controle brengen.

Het vliegtuig slaagde erin veilig in het weiland te landen en liep daarbij geen schade op. De piloot, een 21-jarige man uit Vleuten, zal met de boer overleggen over de schadeafhandeling. Het vliegtuig is demontabel en zal door de piloot worden weggehaald.

Onder invloed

KAMERIK -Op zondag 29 september is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 19.50 uur controleerden politiemensen op de Ingenieur Enschedeweg een 63-jarige automobilist uit Kockengen. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,9 promille, bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Inbraak

WOERDEN Op zondag 29 september is ingebroken bij een bedrijf. De verdachten slaagden erin te ontkomen.

Rond 20.30 uur hoorden twee getuigen op de Johan van Oldenbarneveltlaan glasgerinkel. Toen zij poolshoogte gingen nemen, zagen zij drie mannen op een scooter wegrijden. De mannen lieten daarbij twee computers en een laptop achter. De getuigen zagen dat een ruit van een bedrijf was vernield.

De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Personeel van het bedrijf waar is ingebroken, moet nog bekijken of er goederen zijn weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.