Dienstenbond CNV

Tekst CAO Architecten klaar
30-09-2002

Onze leden bij de architectenbureaus hebben het nieuwe CAO-boekje ontvangen: het resultaat van alle inspanningen in de eerste helft van 2002. De presentatie van de nieuwe CAO biedt ons ook de gelegenheid om een tweetal zaken bij u onder de aandacht te brengen.

Bestuurszaken
Kaderleden uit Architecten- en Ingenieursbureaus, het bestuur van de vakgroep Architecten- en Ingenieursbureaus, zijn zeer direct betrokken geweest bij iedere stap in het onderhandelingsproces. Kaderleden in dit bestuur toetsen voordurend de voortgang in onderhandelingen aan de eisen van leden. In nauwe samenspraak met de onderhandelaar, wordt zo de opstelling van de CNV Dienstenbond bepaald in iedere stap van het onderhandelingsproces. Hun betrokkenheid en ook verantwoordelijkheid is veel directer, dan mogelijk is via de schriftelijke ledenraadplegingen. Onze vraag aan u: het bestuur is op zoek naar versterking uit Architectenbureaus en Ingenieursbureaus. Iets voor u? Laat het ons weten!

Incidenten?
In de afgelopen maand is de CNV Dienstenbond geconfronteerd met collectieve ontslagaanvragen onder Architecten- en Ingenieursbureaus. Of dit op grotere schaal voor gaat komen is voor ons nog onduidelijk. Het is wel belangrijk dat we zeer snel door leden geïnformeerd worden. In uw eigen belang. We kunnen veel betekenen in dergelijke situaties. Bijvoorbeeld door het afsluiten van sociaal plannen of door individuele juridische procedures, zodat de sociale gevolgen van inkrimping fatsoenlijk worden opgevangen.

Als u er persoonlijk mee te maken krijgt, schakel dan direct uw vakbond in. Daar zijn we tenslotte voor! Neem contact op met het dichtstbijzijnde districtskantoor van de CNV Dienstenbond.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw onderhandelaar namens de CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via tel. nr. 023-5651052