Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Persbericht 02/126

Ministerie van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid Directie
Communicatie

30 september 2002

Nr. 02/126

Wet aanpassing arbeidsduur geeft werknemers meer houvast bij de rechter

De Wet aanpassing arbeidsduur lijkt ervoor te zorgen dat werknemers meer dan voorheen bij de rechter het recht op deeltijdwerk kunnen afdwingen. Dat blijkt uit de voortgangsrapportage over deze wet die staatssecretaris Phoa van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De Wet aanpassing arbeidsduur beoogt de mogelijkheden te verbeteren om betaald werk met andere verantwoordelijkheden te combineren. De wet geeft de werknemer onder bepaalde voorwaarden het recht om zijn arbeidsduur te verminderen of uit te breiden. De werkgever dient een verzoek van de werkgever daartoe in te willigen, tenzij zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen zich daartegen verzetten. Als werkgever en werknemer er samen niet uitkomen, kan het verzoek aan de rechter worden voorgelegd. De wet wordt in 2003 geëvalueerd.

Vóór de inwerkingtreding van de wet zijn veertien rechterlijke uitspraken onderzocht. In vijf gevallen kreeg de werknemer recht op deeltijdwerk. Na de komst van de wet zijn er negen rechterlijke uitspraken geweest. In acht van deze uitspraken heeft de werknemer recht gekregen op vermindering of vermeerdering van zijn arbeidsduur.

Uit een onderzoek onder werkgevers en werknemers blijkt dat de meeste werknemers een verzoek indienen om het aantal uren te verminderen, slechts in een enkel geval wordt een verzoek ingediend om het aantal uren uit te breiden. Bij de meeste bedrijven zijn het vooral de vrouwen die een verzoek indienen. In een klein aantal gevallen is hierbij expliciet een beroep gedaan op de wet.

In internationale zin is Nederland koploper wanneer het om deeltijdbanen gaat. Ruim zestig procent van de vrouwen en tien procent van de mannen werkt in deeltijd. Deeltijdbanen komen het meest voor in de sectoren gezondheidszorg, welzijn en onderwijs. Waar veel vrouwen in deeltijd werken, komen ook mannelijke deeltijders meer voor. Met name in hoge(re) functies, waar veel mannen werkzaam zijn, is een voltijdsbaan de norm. Ongeveer 20 procent van de werknemers wil minder werken en zon 12 procent wil meer uren werken. De houding van de bedrijfsleiding ten opzichte van deeltijdwerk wordt vooral bepaald door de heersende cultuur in het bedrijf en de mate waarin deeltijdwerken al tot de mogelijkheden behoort.


---

De volgende Officiële publicatie(s) zijn gerelateerd aan bovenstaande persbericht:
PDF publicatie Aanbiedingsbrief van staatssecretaris Phoa bij de voortgangsrapportage Wet aanpassing arbeidsduur PDF publicatie Bijlage: Voortgangsrapportage Wet aanpassing arbeidsduur