Socialistische Partij

Stop afbraak grensoverschrijdend openbaar
vervoer tussen Breda-Antwerpen-Hulst.

27-09-2002 * SP-Europarlementariƫr Erik Meijer wil dat de Europese Commissie bekijkt of zij bij kan springen om het niveau van het openbaar vervoer tussen Breda, Antwerpen en Hulst te behouden. Onderhandelingen tussen de verschillende vervoerders de Lijn, Connexxion en overheden aan beide zijden van de grens leverden tot nu toe nauwelijks resultaat op.

Meijer vindt het te gek voor woorden dat het goed functionerende grensoverschrijdend vervoer uitgekleed wordt en heeft over deze kwestie vragen gesteld aan de Europese Commissie. In de afgelopen jaren is al veel grensoverschrijdend openbaar vervoer verdwenen. Meijer vindt dan ook dat Europa moet bemiddelen om te komen tot een aanvaardbare oplossing.

De reizigers mogen niet de dupe worden omdat de Nederlandse busmaatschappij Connexxion meer geld wil verdienen aan de lijn. Veel jongeren uit Breda maken gebruik van de lijn 19 om naar school te gaan in Antwerpen. In Belgie trekken reigersgroepen en openbaar vervoervakbonden op tegen het uitkleden van het openbaar vervoer in de grensstreeek. Zij eisen behoud van de huidige haltes en tarieven.