Ingezonden persbericht

Klaas de Vries, Dijkerwaal 11,

2641 LR Pijnacker.-

29 september 2002

Aan het Partijbestuur van de Partij van de Arbeid, te Amsterdam.

Geacht Partijbestuur,

Hierbij stel ik mij kandidaat voor het partijleiderschap van de Partij van de Arbeid.

De komende maanden en jaren moeten wij het vertrouwen in de PvdA herstellen en er voor zorgen dat een sterke sociaal-democratische partij de ontwikkelingen in ons land mede bepaalt.

Daarvoor is nodig dat wij zwakheden en fouten open en eerlijk met elkaar bespreken. De twee rapporten die thans op tafel liggen leveren daarvoor een goede basis.

Daarvoor is ook nodig dat de partijgenoten die dagelijks met volledige inzet hun beste kunnen wijden aan het oplossen van problemen in ons land en in onze provincies en gemeenten elkaar zo praktisch mogelijk ondersteunen bij het vinden van oplossingen.

Bovenal is nodig dat wij hen, die meenden dat wij geen oog hadden voor hun problemen en niet open stonden voor hun opvattingen, laten zien dat wij willen luisteren, discussiëren en tot daden willen komen.

Aan onze idealen mankeert niets. We moeten telkens weer betere middelen vinden om ze in de praktijk te brengen. Dat is een enorme uitdaging. Ik wil die graag samen met alle leden en sympathisanten van de partij aangaan.

Ik heb de afgelopen jaren binnen en buiten de partij kennis en ervaring kunnen opdoen en denk dat ik aan het volbrengen van deze grote opgave op een goede manier leiding kan geven.

Laten we niet bij de pakken neerzitten maar enthousiast samen aan de slag gaan. Zaterdag 5 oktober en in de maanden daarna zal ik graag met de leden en met ieder die dat wil, bespreken hoe we zo snel mogelijk onze kracht kunnen herwinnen en weer een leidende rol in de ontwikkeling van ons land kunnen spelen.

Met vriendelijke groeten,

Klaas de Vries