Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 30-09-2002
Berichten van zondag op maandag 30 sept.

Martin panman 0651611628

Met drank op in de sloot

DWINGELOO Zondagmiddag reed een 31 jarige inwoner van Dwingeloo met zijn auto in de sloot. De man reed over het Vorrelveen en daar kwam hem een auto tegemoet, die volgens de Dwingeler op zijn weghelft reed. Hij moest uitwijken, kwam in de berm terecht, corrigeerde te sterk en vloog naar de andere kant van de weg, corrigeerde opnieuw te sterk, reed naar de rechterkant van de weg, kwam daar in de berm en vervolgens in een sloot terecht. Op het politiebureau blies de man 240 µg/l. Hij kreeg een transactie uitgereikt van 190 euro.

Met drank op tegen de boom

EESERVEEN Vannacht reed een 33 jarige automobilist uit Hoogersmilde met zijn auto tegen een boom. Op de Brammershoopstraat trof de politie een personenauto aan, die tege
n een boom gebotst was. Bij de auto was niemand meer aanwezig. In de omgeving trof de politiesurveillance de bestuurder aan. Op het politiebureau blies hij 430 µg/l. De man krijgt een proces-verbaal. Het kentekenbewijs van zijn auto werd gezien de schade ingenomen.

Bestuurder onder invloed

ZUIDLAARDERVEEN Naar aanleiding van een melding van een taxichauffeur omtrent een onder invloed verkerende automobilist stelde een politiesurveillance uit Veendam een onderzoek in. Zij zagen de auto in de van richting Zuidlaarderveen rijden. In Zuidlaarderveen stopte de auto en de inzittenden gingen er vandoor. Een man kon door de politie van Veendam worden aangehouden. Inmiddels was ook een Drentse politiesurveillance ter plaatse en gezamenlijk werd naar de andere inzittende gezocht, maar deze was niet te vinden. Een politiehond bood uitkomst. Onder de struiken vond de hond de 2e
inzittende. Deze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder een 31 jarige man uit Oude Schans blies 735 µg/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en met een proces-verbaal konden de mannen vertrekken.

930 µg/l

GEES Een politiesurveillance zag een auto rijden op de Tilweg in Gees. De man werd aangehouden omdat hij even tevoren een waarschuwing had gehad omtrent het ron
dcrossen met zijn auto en omdat hij drank gebruikt had. De bestuurder, een 24 jarige inwoner van Nieuweroord, die toch in zijn auto ging rijden moest mee naar het politiebureau. Daar blies hij 930 µg/l. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij krijgt een proces-verbaal.

Alcomobilist

ASSEN Op 30 september kwam er een melding dat er een dronken man op de A28 reed. De politie zag de man rijden. Toen de automobilist de politie zag verhoogde hij zijn snelheid en ging er vandoor. Later toen het stopteken werd gegeven stopte hij wel. De bestuurder is meegenoimen naar het politiebureau. Daar blies de 42 jarige man uit Westerhaar 710 m gl dit is ongeveer 1,61 promille. De man kreeg een proces verbaal.

Wheely verkeerd

ASSEN Zondagavond raakte op De Haar een 32 jarige motorrijders gewond bij het maken van een wheely. De man uit Eck en Wiel reed iets te snel weg, waardoor zijn motor een wheely ging maken. Hij ging hierbij achterover en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De man is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Reeën aangereden

MEPPEL Op de A32 werd zondagmiddag een ree aangereden. Omstanders hadden het beestje met gevaar voor eigen leven van de rijbaan gehaald. Echter voordat de politie er bij kwam was de ree overleden.

ASSEN Op de A28 ter hoogte van Assen werd een reebok aangereden. Ook dit dier overleefde het niet.

Fietsendief gepakt

SMILDE De afgelopen week kon door een oplettende winkelier een fietsendief worden gepakt. Donderdag jl. deed een 46 jarige vrouw uit Hoogersmilde boodschappen bij een supermarkt in Smilde. Zij stalde haar fiets voor de winkel en toen ze terug kwam was de fiets verdwenen. Een oplettende winkelier zag echter dat een man vlug een fiets achter in de kofferbak van zijn auto stopte en vervolgens weg reed. De winkelier vertrouwde dat niet en noteerde het kenteken en gaf dat door aan de politie. Deze kon daarop een 26 jarige man uit Geeuwenbrug aanhouden, die bekende de fiets te hebben gestolen.