Gemeente Amsterdam

Amsterdam krijgt taxibijeenkomst en klankbordgroep

De gemeente organiseert vandaag 30 september 2002, een taxibijeenkomst waaraan de taxibranche, consumentenorganisaties, stadsdelen, het ministerie, politie, Horeca Nederland, Amsterdam Tourist Board, OV-bedrijven, etc. deelnemen. Tevens stemt het college in met de oprichting van een brede klankbordgroep waarin ideeën uit de taxibijeenkomst die bij kunnen dragen tot een verbetering van het taxivervoer uitgewerkt worden.

De bijeenkomst bestaat uit workshops met verschillende thema's. Het is de bedoeling dat de workshops of themagroepen actief bijdragen aan het vinden van praktische oplossingen voor geconstateerde problemen. De thema's worden later uitgewerkt tot voorstellen gericht op verbetering van de kwaliteit van het taxivervoer door een nog op te richten klankbordgroep.

Deze klankbordgroep wordt samengesteld uit vertegenwoordigers van de taxibranche en sleutelfiguren van belanghebbende organisaties. De klankbordgroep komt minimaal 1 à 2 keer per kwartaal bijeen en blijft tenminste tot 1 januari 2004 bestaan(einddatum gefaseerde invoering landelijke taxiwet). De voorstellen van de klankbordgroep kunnen aanleiding geven tot het voeren van een actieve Amsterdamse lobby richting het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Sinds de invoering van de landelijke taxiwet is de gemeente immers niet meer bevoegd om zelf taxibeleid te maken. Onder de huidige wetgeving is haar rol beperkt tot die van wegbeheerder, terwijl de gemeente Amsterdam wel de gevolgen ondervindt op sociaal -en economisch gebied.

Wethouder Mark van der Horst: "Op basis van de nieuwe wet is de rol van de gemeente zeer beperkt. Met deze bijeenkomst en het faciliteren van een klankbordgroep wil ik de taxibranche en andere belanghebbenden bijeen brengen, opdat men gezamenlijk met oplossingen komt. Uiteindelijk hebben we allen hetzelfde doel voor ogen: een goed en betrouwbaar vervoer voor de inwoners én de bezoekers van Amsterdam."

Taxibijeenkomst
Datum: 30 september 2002
Plaats: Olympisch Stadion (Meeting Plaza)
Tijd: 13.00 - 16.00 uur

Amsterdam, 30 september 2002 Marjan Lansdaal


---


-

© gemeente Amsterdam - 30-09-2002