Gemeente Helden

Uitslag enquête afvalinzameling gemeente Helden april 2002

De gemeente Helden neemt deel aan een project op het gebied van afvalinzameling, opgezet door het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. In het kader hiervan zijn 250 inwoners van de gemeente Helden naar hun mening gevraagd over de inzameling van huisvuil, oude huisraad, glas, papier en textiel en het gebruik van het milieupark. Hier de uitslag van de enquête.
* Een 7,7 geven de inzenders van de enquête gemiddeld voor de wijze waarop de grijze container wordt opgehaald, bijvoorbeeld: wordt de container goed leeggemaakt, wordt de container goed teruggezet?
* Een 7,6 voor de wijze waarop het groente-, fruit en tuinafval (GFT) in de groene container wordt opgehaald.
* Oude huisraad (ook niet-herbruikbare) kunt u laten ophalen. Hiervoor dient u een afspraak te maken met de Cirkel. Deze dienst is door de mensen die hebben gereageerd gemiddeld gewaardeerd met een 7,9.

* Het oud papier wordt regelmatig (meestal maandelijks) opgehaald door verenigingen. U kunt het papier ook s morgens afgeven op het milieupark. Hiervoor geven de geënquêteerden gemiddeld het hoogste cijfer van alle onderdelen: 8,3.

* Glas kunt u aanbieden in bovengrondse containers op diverse plaatsen in de gemeente. U kunt met het glas ook op het milieupark terecht. Vindt u de afstand tot de glasbak redelijk? Gemiddelde waardering van de inzendingen: 8,1.

* Textiel kunt u aanbieden in bovengrondse containers op diverse plaatsen en op het milieupark. Gemiddeld cijfer: 7,7. li>Er wordt viermaal per jaar door diverse stichtingen die zich inzetten voor goede doelen oude kleding en schoeisel ingezameld. Hiervoor geven de geënquêteerden gemiddeld een 7,4.
* De inzenders van de enquête geven gemiddeld een 8,0 over de wijze waarop u wordt voorgelicht over afvalinzameling. Denk hierbij aan de informatie in t Bledje en de informatie op onze gemeentelijke website: www.helden.nl.

* Voor specifieke vragen of voor klachten kunt u contact opnemen met de gemeente. Hoe worden uw vragen (bijvoorbeeld over het milieupark of thuiscomposteren) beantwoord en klachten afgehandeld? De inzenders waarderen dit met een 7,5.
* Als afronding van de enquête bestond de mogelijkheid tot het maken van opmerkingen. Daar hebben de inzenders veel gebruik van gemaakt.
Een van de vragen was om de containers beter terug te zetten na lediging (12 reacties). Verder zijn vijf opmerkingen gemaakt over te volle textielcontainers en viermaal over het huis aan huis inzamelen van kleding. Het huis-aan-huis ophalen gebeurt soms niet en soms clandestien, dat wil zeggen niet door de stichting die hiervoor een vergunning heeft.

* Het hoogste cijfer geeft men voor de inzameling van het oud papier. Dit mag men zondermeer op het credit van de volgende verenigingen in onze gemeente: schutterij St. Hubertus, handboogschutterij De Indianen, Kindervakantiewerk Egchel, missiecommité Helden, missiecommité Grashoek en stichting Jong Nederland Panningen!

* Het totale gemiddelde cijfer bedraagt 7,8 ofwel ruim voldoende. Dit stemt tot tevredenheid.

Toch zullen wij ons zoveel mogelijk de opmerkingen en suggesties ter harte nemen om daarmee de kwaliteit van onze dienstverlening nog verder aan te scherpen.

De prijswinnaars van de cadeaubon hebben persoonlijk bericht gehad.

Wij danken alle deelnemers aan de enquête.

30-9-2002 12:16