Cardio Control NV

Aanzienlijke marktvergroting door nieuw product

Persbericht 30 September 2002

Cardio Control NV uit Delft gespecialiseerd in ontwikkeling en verkoop van medisch-diagnostische systemen op cardio-pulmonair gebied- breidt haar productenpakket uit met 24-uurs holter ECG-systemen. Vorige week werd hiertoe een exclusieve distributie-overeenkomst getekend voor meer dan 50 landen met een bedrijf in de Verenigde Staten. Het betreft daarbij de levering van enkele essentiële onderdelen van deze holter ECG-systemen, die als module van het Cardio Control Workstation op de markt zullen worden gebracht. De totale markt voor 24-uurs holter ECG-systemen heeft naar schatting een omvang van circa 500 mln (omzet per jaar).

Het holter ECG-systeem bestaat uit een sensor die het hartsignaal van de patiënt 24 uur continue registreert, waarna de geregistreerde informatie met behulp van intelligente software wordt geanalyseerd.

De directie van Cardio Control NV verwacht direct een positieve bijdrage aan omzet en winst in het lopende boekjaar door het introduceren van deze nieuwe productlijn. Eerder werd al gemeld dat het resultaat dit jaar aanzienlijk positief zal uitvallen. Het derde kwartaal wordt vandaag afgesloten conform eerder uitgesproken verwachtingen, zodat het resultaat over de eerste negen maanden positief is.
Het grootste deel van de mega-order van enkele miljoenen euros -die kort voor de zomer werd verkregen- is nu al uitgeleverd.

In een toelichting zegt Dick van Luijk, algemeen directeur van Cardio Control: Met de toevoeging van het Holter-ECG aan ons Workstation-concept heeft Cardio Control nu het meest complete diagnostische producten-arsenaal in de markt met ingebouwde database en Web-view mogelijkheden, daarbij gebruik makend van de nieuwste mogelijkheden die de ICT te bieden heeft. Zowel voor draadloze als handheld toepassingen zijn nieuwe uitbreidingen in een handomdraai te implementeren, bijvoorbeeld voor toepassingen in ziekenhuizen of in de thuiszorg.
Het is duidelijk dat Cardio Control op haar terrein qua productenpakket een belangrijke voorsprong heeft op de traditionele partijen in de markt, zoals de medische divisies van General Electric, Philips en Siemens. Samenwerking met deze bedrijven gaan wij daarom dan ook niet uit de weg, omdat zij een uitstekende toegang hebben tot de ziekenhuismarkt die onze groei-de laatste drie jaar 37%- nog wat kan versnellen.

Doordat de herstructurering van de financiële administratie in het eerste halfjaar werd afgerond kan en zal de bekendmaking van de resultaten over het derde kwartaal (omzet en nettowinst) vervroegd plaats vinden op 15 oktober a.s. in plaats van op 21 november. Cardio Control streeft ernaar nog voor het einde van het jaar een notering te verkrijgen op de gewone beurs van Euronext in plaats van de huidige notering op de N-Max (Nieuwe markten). Het bedrijf voldoet daarvoor aan alle vereisten.

Voor meer info:
Afdeling Investor Relations
Cardio Control NV, Mercuriusweg 1, 2624 BC Delft Tel: 015-750.5000 Fax:015-750.5055 info@cardiocontrol.com www.cardiocontrol.com

©2002 | Cardio Control NV | Mercuriusweg 1 | 2624 BC Delft | The Netherlands | e-mail info@cardiocontrol.com

All information on this site is provided for informational purposes only. Cardio Control shall not be liable for any errors or inaccuracies in the content, nor for any actions taken in reliance thereon. webmaster@cardiocontrol.com | Webdesign: www.have.nl