Ingezonden persbericht

Persbericht: Senioren zetten zichzelf te kijk bij Focus-in

Nijmegen 30 september: Focus-in, de ontmoetingsplaats op internet, heeft een stijgend bereik onder ouderen. De populariteit van de chatkanalen 50plus en 65plus onderstrepen dit gegeven. Inmiddels hebben meer dan duizend senioren een eigen (gratis) profielpagina aangemaakt. Al dan niet met een foto en verder met allerlei informatie over onder andere hun hobbies en interesses. Het online plaatsen van profielen is begonnen als trend onder jongeren maar wordt nu door andere leeftijdsgroepen overgenomen. Profielpagina's leveren vaak leuke reacties op waaruit dan weer nieuwe vriendschappen en relaties kunnen voortvloeien.

Focus-in is gericht op alle leeftijdsgroepen en is toegankelijk voor zowel geregistreerde (30.000) als voor niet geregistreerde bezoekers. Voor het gemak zijn de onderdelen voor senioren bij elkaar gebracht op een overzichtelijke pagina. Daar is ook de link opgenomen naar de speciale grote letter chatbox, die het voor mensen met verminderd zichtvermogen beter mogelijk maakt om te chatten. Het uitgangspunt van Focus-in is om enerzijds diverse groepen een eigen chatkanaal te geven, en anderzijds de integratie te stimuleren door de verbindingen laagdrempelig te maken. Zo is het altijd makkelijk voor een ieder om ook in de andere kanalen te komen (zoals regiokanalen, etnische kanalen en leeftijdsgebaseerde kanalen).

Teleurstellend of niet?
De kanalen die Focus-in een jaar geleden opende voor etnische minderheden (Paramaribox, Mahgreb en Turk/NL) worden relatief weinig bezocht. Het lijkt er op dat etnische minderheden zich liever ophouden op sites die specifiek op hen gericht zijn. Dat zou betekenen dat de integratie via online platforms niet echt van de grond komt. Ondanks het matige gebruik zal Focus-in de etnische kanalen wel in stand houden.

http://www.focus-in.nl/senioren/
http://www.focus-in.nl


- - -



Ingezonden persbericht