Gemeente Rotterdam

Ridderorde voor drs. J. C. Van Duin

(28-09) De heer drs. J.C. van Duin is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding uit handen van wethouder Lucas Bolsius bij zijn afscheid als voorzitter van het bestuur van de Stichting Het Zuid-Hollands Landschap.

De heer Van Duin kreeg de onderscheiding voor zijn langdurige inzet voor het openbaar bestuur. Hij was voor de VVD achtereenvolgens lid van het Dagelijks Bestuur van de deelgemeenteraad Prins Alexander, raadslid van het Openbaar Lichaam Rijnmond, lid van de Provinciale Staten Zuid-Holland en lid van de Gemeenteraad van Rotterdam, waarvan de laatste twee jaren fractievoorzitter.

Ook op het terrein van de provinciale en nationale natuurbescherming heeft de heer Van Duin een indrukwekkende staat van dienst. Hij was onder meer lid van het algemeen bestuur Landschapsbeheer Zuid-Holland, vice-voorzitter van diverse recreatieschappen, namens MKB-Nederland lid van de commissie Milieu Raad Midden- en Kleinbedrijf, initiatiefnemer en medeoprichter van de Unie van Landschappen, en bestuurslid en voorzitter van de Stichting Het Zuid-Hollands Landschap.