Te Strakes


30 september 2002
PERSBERICHT

Te strake verkoopt textielactiviteiten aan picanol

Te Strake BV verkoopt de textielactiviteiten op het gebied van luchtinslagsystemen aan de Belgische Picanol Groep. De afdeling die feeders en nozzles ontwikkelt en produceert telt 60 medewerkers, die samen met de activiteiten ondergebracht worden in Te Strake Textile BV. Deze nieuwe vennootschap is volledig eigendom van Protronic NV, een dochteronderneming van Picanol die gespecialiseerd is in controle- en besturingssystemen voor textielmachines. De overnameprijs wordt niet bekendgemaakt.

Te Strake verwierf in de 60'er en 70'er jaren als pionier voor het luchtweven een uitstekende naam in de textielindustrie. Sinds 1992, toen TE STRAKE verzelfstandigd werd, concentreerde het bedrijf zich enerzijds binnen haar textielactiviteiten met groot succes op de technologie van het luchtinslagsysteem en het wereldwijd leveren van daarvoor bestemde producten zoals nozzles en feeders.

Anderzijds ontwikkelde TE STRAKE zich als wereldwijd opererende motion systems supplier, waarbij zij als partner voor gerenommeerde klanten uit verschillende technologische branches, zoals de elektronica, grafische, medische, agrarische, optische media en semi-conductor industrie, complexe mechatronische modules en apparaten ontwikkelt en produceert.

De overname is voor de Picanol Groep een volgende stap in haar strategie als leverancier van totaaloplossingen aan de textielindustrie. In die optiek lanceerde de Picanol Groep in juni dit jaar reeds GTP (Global Textile Partner). GTP richt zich tot de volledige textielindustrie met een breed scala aan services zowel voor Picanol als niet-Picanol weefmachines.

Te Strake BV richt zich verder op het versterken van haar positie van toonaangevende system supplier voor motion systemen. Het bedrijf kiest hiermee nadrukkelijk voor het verdiepen van haar kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het ontwikkelen en bouwen van, en service verlenen aan motion systemen.

Na de verkoop van de textielactiviteiten telt de Te Strake groep (inclusief Optel en Hermus) ca. 276 medewerkers, verdeeld over vestigingen in Deurne, Venray, Nijmegen, Tsjechië en China. Per 1 januari jl. werden reeds de activiteiten op het gebied van oppervlaktebehandeling afgesplitst met de oprichting van Te Strake Surface Technology BV (38 medewerkers).

TE STRAKE is er van overtuigd dat door de integratie in de Picanol groep de textielactiviteiten van het bedrijf kunnen profiteren van de synergieën met Protronic, de andere bedrijven van de groep en de wereldwijde aanwezigheid van GTP. En zodoende ontstaan door de overname voor Te Strake Textile BV de beste kansen op verdere winstgevende groei.

Persbericht van Picanol