Ingezonden persbericht


Equant benoemt willem offerhaus tot managing director

Nieuwe directeur zal positie van Equant als beste aanbieder van data en IP netwerk diensten voor Nederlandse multinationals verder uitbouwen.

Amsterdam, 30 september 2002 Equant Nederland (NYSE: ENT) (Euronext Parijs: EQU), koploper in IP- en dataservices voor multinationals, heeft Willem Offerhaus benoemd is als Managing Director.

Voorafgaand aan deze promotie was Willem Offerhaus al werkzaam bij Equant als Verkoop Directeur. Willem Offerhaus heeft meer dan 14 jaar ervaring in commerciële verkoopfuncties in de telecomsector. Hij was 7 jaar werkzaam bij Nashuatec o.a. als manager corporate accounts. Bij UPC heeft hij de afdeling corporate accounts opgezet. Daarna werd hij commercieel directeur van de onafhankelijke mobiele service provider Cellway. Bij de opbouw van Dutchtone gaf hij leiding aan het zakelijke verkoopteam.

Ik vertrouw erop dat we met deze benoeming onze koploperspostitie op de markt voor zakelijke telecomdiensten zullen versterken in Nederland. Offerhaus ervaring in de telecommunicatie markt komt goed van pas in onze dienstverlening aan multinationals in deze snel veranderende markt , zegt Detlef Spang, senior Vice President Western Europe van Equant.

Equant

Equant wordt gezien als de grootste aanbieder ter wereld van IP- en data­communicatiediensten voor multinationals. Equant biedt deze ondernemingen een ruime keus in netwerk-integratie- en beheerservices. Het bereik van Equant s services strekt zich uit over de gehele wereld; het datanetwerk verbindt alle belangrijke handelscentra in 220 landen en regio s naadloos met elkaar. In 145 landen wordt plaatselijke ondersteuning geboden. Equant kan bogen op ruim vijftig jaar ervaring in datacommunicatie en verleent zijn services aan duizenden grote en zeer grote ondernemingen. Equant, lid van de France Télécom Group, heeft een uitgebreid leveringsprogramma van beproefde datanetwerkdiensten, dat voldoet aan nagenoeg alle eisen van grote organisaties naar kwaliteit, betrouwbaarheid en beheermogelijkheden.

De proforma-omzet van Equant bedroeg in 2001 meer dan $3 miljard. Equant heeft beursnoteringen in New York (NYSE: ENT) en Parijs (Euronext: EQU).

Voor meer informatie zie www.equant.com.


1 bijlage: foto Willem Offerhaus, Managing Director Equant Nederland.



Meer informatie voor de redactie:

Equant

Erwin Veenhuyzen
Marketing Manager

Tel. 020 503 75 54

Potters PR

Monique Potters

Tel. 0345 501595

GSM 06 28 88 96 32

Voorzover dit bericht uitlatingen bevat met een toekomstgericht karakter, zijn deze onder normaal voorbehoud van onverwachte ontwikkelingen of onvoorziene omstandigheden.