Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 30-09-2002
1e persbericht 30 september 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Ongeluk met weggenomen invalidenwagen Op de Lochemstraat is zondag rond 15.50 uur een 12-jarige jongen uit Eindhoven met een invalidenwagen tegen twee autos die in de straat stonden gebotst. Uit onderzoek bleek dat de invalidenwagen eerder die middag was weggenomen vanuit een achtertuin van een woning aan de Barneveldstraat. Om in de achtertuin te komen werd een toegangspoort opengebroken. De 12-jarige bestuurder van de invalidenwagen en zijn 13-jarige Eindhovense vriendje zijn als verdachten gehoord. Bureau HALT zal de zaak verder behandelen.

Eindhoven: Dronken automobilist vlucht na aanrijding Na een onderzoek in de omgeving is zondagavond rond 21.20 uur op de Binckhorst een 32-jarige Pool aangehouden. De verdachte vluchtte te voet vanaf de A67 waar hij ter hoogte van de afslag Veldhoven/Tilburg achter op de auto van een 49-jarige automobilist uit Rotterdam reed. Uit verder onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,70 uit. De man is ingesloten in een politiecel.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Op de kruising Noord Brabantlaan Hurksestraat is maandagochtend van 7.15 tot en met 8.20 uur een roodlichtcontrole gehouden door agenten in burger. In totaal werden veertien bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door rood.

Eindhoven: Onder invloed
De politie zag maandagochtend rond 1.20 uur een 34-jarige automobilist uit Helmond met hoge snelheid over het fietspad van de John F. Kennedylaan rijden. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 2,40 uit. De man kreeg een rijverbod van 13 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Bilderdijklaan is maandagochtend rond 2.20 uur een 24-jarige automobilist uit Geldrop betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,30 uit. De man kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vernieling
Op de Edisonstraat is maandag rond 4.20 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het vernielen van een raam van een woning aan de Mincklersstraat kort voor zijn aanhouding. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau en ingesloten in een cel.

Eindhoven: Vernieling
Op de Mathildelaan is maandag rond 3.45 uur een 47-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De verdachte zorgde voor overlast op het politiebureau waarop hij weg werd gestuurd. Buiten vernielde de verdachte een ruit van een toegangsdeur. Hij is ingesloten in een politiecel.

Helmond: Verkeerscontrole
Op de Deltaweg is zondagavond een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden vijf bekeuringen uitgedeeld. Eén voor een onjuiste verlichting, één voor rijden door roodlicht, één voor het ontbreken van de gele stickers, één voor het niet gebruiken van het fietspad en één voor het niet dragen van een helm.

Beek en Donk: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Beekerheide is afgelopen weekend ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit aan de voorkant van het pand te vernielen. Uit het pand werden diverse goederen weggenomen waaronder een computer, een modem, een fax, een kopieermachine, een telefoon met centrale, een houtcirkelzaag en handgereedschap.

Oirschot: Mishandeling
In zijn woning in Oostelbeers is zondagavond rond 23.30 uur een 51-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen en mishandelen van een 62-jarige vrouw uit Oostelbeers en haar man eerder die avond op de Molenstraat. De vrouw werd hierbij geslagen en liep een verwonding in haar gezicht op en haar bril werd beschadigd. De slachtoffers en de verdachte zijn bekenden van elkaar en hebben reeds langere tijd een conflict. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Geldrop: Aanhouding na bedreiging
Vanmorgen om 09.25 uur is op de Hofstraat een 58-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. De man had kort ervoor een medewerker van de sociale dienst bedreigd. Hij is onder hevig verzet, voor onderzoek overgebracht naar het bureau.