Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Mercury Interactive annonceert strategie voor Business Technology Optimization

Optane Suite en Topaz Business Availability integreren bedrijfsprocessen en informatiesystemen; studie van Forrester wijst 'alignment' aan als topprioriteit voor CIO's.

Utrecht, 30 september 2002 - Met een nieuwe strategie geeft Mercury Interactive als eerste ter wereld invulling aan Business Technology Optimization (BTO). Het bedrijf ondersteunt deze strategie al direct met tastbare producten zoals de Optane Suite en Topaz Business Availability.

CIO's, de hoogst verantwoordelijke functionarissen in een organisatie voor ICT, ondervinden steeds meer druk om hun dienstverlening uit te breiden terwijl de budgetten stabiliseren of zelfs afnemen. Mercury Interactive heeft de afgelopen jaren al bij meer dan 3.000 middelgrote en grote organisaties bewezen dat de juiste test- en optimalisatiemethodieken ? zonder extra investeringen - leiden tot prestatieverbeteringen van 400% en meer. Deze ervaring is nu ondergebracht in één uniforme BTO-strategie.

Een studie van het internationale onderzoeksbureau Forrester (zie separaat Mercury Interactive's persbericht over Forrester-studie) ondersteunt de strategie van Mercury Interactive. Daaruit blijkt dat toenemende bedrijfsprocessen optimaal te blijven ondersteunen. Meer dan de helft van de ondervraagden ziet het gebrek aan betrouwbare meet- en beheerinstrumenten als één van de belangrijkste oorzaken daarvan.

Optane
Mercury Interactive ondersteunt zijn BTO-strategie met de Optane Suite. Die laat zich eenvoudig in kleine stappen implementeren, zodat de return-on-investment in dagen of weken is te meten, in plaats van de gebruikelijke maanden of jaren.

Optane omvat alle bestaande producten en diensten van Mercury Interactive. Het biedt zo een totale oplossing voor het meten, optimaliseren en beheren van processen en systemen vanuit het perspectief van de eindgebruiker. De oplossing strekt zich uit over de hele levenscyclus van applicaties en systemen, vanaf de analyse en ontwikkeling van nieuwe systemen tot en met het optimaliseren van operationele applicaties.

De Optane-componenten maken alle gebruik van dezelfde ? herbruikbare ? scripts en parameters, wat alle bedrijfsprocessen en de daaraan gerelateerde technologieën maakt tot één uniform en logisch kwaliteitssysteem.

Mercury Interactive
Mercury Interactive is wereldmarktleider op het gebied van Business Technology Optimization (BTO). De voor BTO ontwikkelde Optane Suite van Mercury Interactive omvat een reeks geïntegreerde producten en diensten voor het testen, optimaliseren en beheren van de prestaties zodat klanten hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en hun bedrijfsresultaten maximaliseren. Tot de wereldomspannende klantenkring van Mercury Interactive behoort 75 procent van de Fortune 500-ondernemingen.
Mercury Interactive is opgericht in 1989, heeft het hoofdkantoor in Sunnyvale (Californië) en vestigingen in meer dan 25 landen. De aandelen van het bedrijf staan onder de naam MERQ genoteerd aan de Nasdaq National Market. Meer informatie over Mercury Interactive is te vinden op www.mercuryinteractive.nl.