Gemeente Laarbeek



* De Stater

* Oplossing voor verkeersknelpunten?
De Stater
Het college van burgemeester en wethouders heeft enige tijd geleden de naam vastgesteld voor de nieuwe parallelweg aan de Beekseweg te Lieshout. Dit is de toegangsweg naar het nieuwe bedrijventerrein Bavaria, waar onder meer de nieuwe milieustraat is gevestigd. De weg is inmiddels gerealiseerd.

Oplossing voor verkeersknelpunten?
De bestaande wegenstructuur in het oostelijk deel van de stadsregio Eindhoven/Helmond kan het toenemend verkeersaanbod niet meer verwerken. Dit heeft tot gevolg dat er in diverse kernen in het gebied problemen ontstaan rond veiligheid en leefbaarheid. De slechte bereikbaarheid leidt bovendien tot vermindering van de economische potentie van het gebied. Dit is voor het SRE (Samenwerkingsverband Regio Eindhoven) reden om samen met de betrokken gemeenten te zoeken naar oplossingen. Het gaat hier om de gemeenten Eindhoven (ten oosten van de Kennedylaan), Helmond, Mierlo, Nuenen, Geldrop, Laarbeek en Gemert-Bakel.

Omdat voor het vinden van oplossingen mogelijk nieuwe wegen moeten worden aangelegd, dient voor dit project een milieu-effectrapportage (m.e.r.) te worden gemaakt. In een dergelijke rapportage worden verschillende alternatieve oplossingen aangedragen en worden voor alle alternatieven de effecten beschreven op o.a. verkeer en milieu.

Startnotitie BOSE
De m.e.r.-procedure begint met een startnotitie. Het doel van de startnotitie is het afbakenen van de in de m.e.r. te onderzoeken alternatieven. In de startnotitie wordt een selectie gemaakt van de meest kansrijke oplossingen voor de problemen. Ook wordt aangegeven welke effecten van deze oplossingen in kaart moeten worden gebracht.

Het SRE heeft de startnotitie BOSE (Bereikbaarheid Oostelijk deel van de stadsregio Eindhoven/Helmond) vastgesteld. Deze wordt vanaf 30 september 2002 ter inzage gelegd op het SRE-kantoor en de gemeentehuizen van Eindhoven, Helmond, Mierlo, Nuenen, Geldrop, Laarbeek en Gemert-Bakel. In de gemeente Laarbeek ligt de startnotitie ter inzage in het gemeentehuis aan de Koppelstraat 37 te Beek en Donk. Belanghebbenden kunnen van 30 september tot 28 oktober 2002 tijdens kantooruren het plan inzien en eventueel hun reacties op de plannen bij het SRE kenbaar maken. Tijdens deze inspraakronde organiseert het SRE een informatieavond op 7 oktober 2002 in Het Klooster in Nuenen.

Tijdens de informatieavond geven de portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van het SRE en de opsteller van het plan een toelichting op de gekozen varianten. Aanwezigen kunnen tijdens deze avond op de plannen reageren. Na de presentatie is er de gelegenheid om vragen te stellen aan de deskundigen.

Maandag 7 oktober
Cultureel Centrum Het Klooster
Park 1
5671 GA Nuenen

Aanvang van de avond is 19.15 uur. De presentatie begint om 19.30 uur.

Afvalstoffenheffing en incontinentie