Korps: Friesland, plaats: Fryslân 30-09-2002
Politieberichten van 30/9 (07.00 uur t/m 09.00 uur)

Leeuwarden: jongeren aangehouden
In de laatste week van juni t/m eind juli werden in de wijk in en om Bilgaard een aantal strafbare feiten gepleegd, o.a diefstal scooters (4x), diefstal fiets(met poststukken) van een postbode en een insluiping in een woning. Door de politie werd een onderzoek ingesteld en na verloop van tijd konden in deze zaak 8 verdachten worden aangehouden. 6 jongens en 2 meisjes in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar en allen afkomstig uit Leeuwarden. Alle verdachten zijn aan het bureau geweest en de zaak is doorgesproken met de jeugdofficier. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De gestolen goederen, met uitzonderring van een mobiele telefoon, zijn niet teruggevonden. De schade bedraagt enige duizenden euros. Twee gestolen scooters werden gedumpt in de Dokkumer Ee. Alle verdachten zij inmiddels weer vrij.

Exmorra: inbraak museum
Van zondag op maandag werd ingebroken in het Frysk Lanbou Museum aan de Dorpsstraat. Via gebruikmaking van een valse sleutel kwam men het pand binnen. Uit het museum werden een laptop en de kassa, met geringe inhoud, meegenomen. Een medewerker, een 54-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Dongjum: onder invloed
Maandag omstreeks 11.50 uur werd op de Franekerweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 54-jarige inwoner van Dongjum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 845 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 10 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: inbraak woning
Zondag tussen 14.00 en 20.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Willem Lorestraat. Hoe men de woning is binnengekomen, is niet duidelijk. Uit de woning werden 250 cds, een sleutelbos, een mobiele telefoon en een oplader weggenomen. De 34-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Sumar: dode vrouw aangetroffen
Vanmorgen omstreeks 08.30 uur werd in een maïsveld aan de Joute van der Meerweg door een getuige het ontzielde lichaam gevonden van de 47-jarige Hilda Hillie van der Lei. De vrouw werd sinds 31 juli vermist. Op die dag had de vrouw in verwarde toestand de woning verlaten en sindsdien werd er niets meer van haar vernomen. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat de vrouw niet door een misdrijf om het leven is gekomen. Zie ook de politieberichten van 13/9 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Bureau Communicatie; 058 - 880 8272