Ingezonden persbericht



- P E R S B E R I C H T -

Randstad Holding sluit licentieovereenkomst met Roxen Internet Software

Diemen, 26 september 2002 - Randstad Holding en Roxen Internet Software Benelux (Roxen) hebben een licentieovereenkomst gesloten. Na een intensief selectietraject waar een groot aantal bekende contentmanagementsysteem (cms) leveranciers aan deelnamen inclusief een uitgebreide evaluatie- en test periode is Roxen geselecteerd.

De nieuwe licentieovereenkomst tussen Randstad Holding en Roxen staat Randstad het gebruik toe van de software van Roxen gebruik te maken binnen de gehele Holding. Volgens de heer J. Bultsma van Randstad is Randstad voor nemens om tot een standaard voor cms te komen binnen de Randstad organisatie. Wij hebben voor Roxen gekozen met name door het gemak van ingebruikname van het product. In de proefperiode bleek al snel dat Roxen in staat is om binnen een korte periode een website op te leveren met het onderliggende Roxen CMS. Daarnaast is voor ons belangrijk dat het product is gebaseerd op open standaarden als XML en Java en dat tegen allerzinst redelijke licentievergoedingen.

Roxen CMS kenmerkt zich als een 'out-of-the-box'oplossing voor Inter-, en Intranet sites, hierdoor is Roxen CMS snel inzetbaar en gemakkelijk te implementeren en te gebruiken. Een intranet voor middelgrote organisaties kan bijvoorbeeld binnen een week volledig in gebruik zijn met behulp van Roxen. aarnaast blijft het de flexibiliteit en openheid om als organisatie zelf modules te kunnen ontwikkelen ''Met Roxen's oplossingen realiseren organisaties systemen waarmee websites voor Internet of Intranet niet langer het domein zijn van een webmaster alleen, maar specialisten van deze organisaties, variërend van public relations tot human resources en bijvoorbeeld per afdeling, kunnen hun eigen verantwoordelijkheid krijgen", aldus Jan van der Veen, verantwoordelijk voor Roxen Internet Software in de Benelux. "Zonder kennis van bijvoorbeeld html onderhouden zij de actuele inhoud van de website.

Randstad
Randstad Holding nv is een internationale, zakelijke dienstverlener met werkmaatschappijen in Europa en Noord-Amerika. De Randstad Groep is één van de grootste uitzendondernemingen in de wereld en is marktleider in Nederland, België, Duitsland en het zuidoosten van de Verenigde Staten. In 2001 realiseerde de Randstad Groep een omzet van 5,8 miljard euro en een nettowinst van 60,1 miljoen euro. Gemiddeld waren er in 2001 per dag circa 217.800 mensen voor Randstad werkzaam. Eind 2001 had Randstad wereldwijd totaal 1.769 vestigingen.

Roxen Internet Software Benelux BV
Roxen Internet Software is een toonaangevende producent van professionele Web Content Management software voor het bouwen, publiceren en onderhouden van Inter-, Intra- en Extranet sites. Roxen's software stelt medewerkers van organisaties in staat documenten op het web te publiceren zonder nieuwe terminologie en concepten, of het gebruik van een gespecialiseerd authoring tool te moeten leren. Wanneer content regelmatig aan wisseling onderhevig is, omdat meerdere afdelingen, personen hun informatie op het Internet willen zetten, levert Roxen de oplossing: Roxen CMS. Internationaal en nationaal hebben al vele organisaties voor Roxen gekozen, waaronder: Volvo, Ericsson, RTL, Telegraaf TijdschriftenGroep, Granada, Nordea, Vrije Universiteit, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Lokatienet, Universal Music en vele andere.

Meer informatie:

Roxen Internet Software Benelux BV
Tel: +31 (0)10 - 711 4 1 17
Email: info-nl@roxen.com Internet: website : www.roxen.com