Subject was: Femina 2002

Inclusief laatste nieuwtjes van exposanten
'Koningin' opent Femina 2002

Rotterdam, 30 september 2002 - De voorbereidingen voor het Femina beursfestival zijn volop aan de gang. Vrachtwagens rijden af en aan, exposanten bouwen hun stand op, een laatste likje verf, een tapijttegel vastzetten en de producten uitstallen. Aanstaande vrijdag, 4 oktober, opent Ahoy' Expo Center in Rotterdam haar deuren voor duizenden bezoekers. Een opening die het 55ste lustrum van de beurs een feestelijk karakter geeft. De nieuwe koningin van het Solero Zomercarnaval 2002, mevrouw Luwengela Martis, zal de beurs om 11.00 uur openen.

De kersverse ambassadrice zal samen met de groep Aquarella do Brazil, bestaande uit vijf muzikanten en vijf danseressen, vanaf 10.45 uur in de hal van Ahoy' Expo Center, het festival inluiden. Na de opening kunnen de vroege bezoekers op het grote modeplein genieten van een schitterende show met dans en muziek.

Vijf themafestivals
Na vijfenvijftig jaren ervaring, is het voor de organisator niet moeilijk om de wensen van de bezoekers in een aangepast concept te presenteren. Vijf themafestivals met tal van shows, demonstraties, workshops en velerlei aanbiedingen op het gebied van mode, eten& drinken, wonen en vrije tijd, zijn daarvan het resultaat. Een royaal modeplein met elke dag diverse modeshows van jonge Nederlandse ontwerpers, presentaties van Aziatische en Oosterse kleding, demonstraties van technieken als een sari wikkelen of een Caribische hoofddoek dragen, zijn slechts een greep uit het uitgebreide programma. Het volledige programma en allerhande informatie omtrent de diverse onderwerpen zijn te vinden op http://www.femina.nl.

Glamourkoningin
Naast de modeshows is er ook aandacht voor de verzorging van haar, handen, gezicht en andere mooimakerij. Leerlingen van het Zadkine opleidingsinstituut demonstreren de hele dag allerlei technieken en mogelijkheden voor haardrachten. De bezoekers kunnen zelfs geheel onverwacht in de stoel van de kapper komen te zitten. Wil men echter uit de eerste hand advies van LaPaay Cosmetics, dan geven glamourkoningin Patricia Paay en visagist Tom Sebastiaan graag tips. Elke werkdag van 13.00 tot 15.00 uur is één van hen aanwezig op de stand. Zoek je nog een origineel cadeau, dan is een gesigneerde lipstick of nailpolish misschien een idee.

Proeven, wonen en relaxen
Heeft men echter meer, of ook, interesse in de Nieuwe Nederlandse Keuken, dan is een bezoek aan het KookTheater niet te vermijden. Chef-koks onder leiding van Ad Janssen, demonstreren hoe de bezoekers simpel en snel de lekkerste gerechten op tafel kunnen zetten. Het Foodfestival biedt daarnaast veel nieuwe producten aan, naar Nederlandse maar ook naar internationale smaak. De drie ander festivals zijn ondermeer het Woonfestival, met veel aandacht voor de nieuwste woontrends. Vrij & Actief biedt tal van mogelijkheden aan voor een actieve vrije tijdsbesteding. Van wandelen, kanovaren, fietsen tot knutselen, studeren, handwerken en huisdieren. Het Boeken- & Mediafestival besteedt aandacht aan computers, audiovisuele apparatuur, boeken en tijdschriften.

Informatie
Iedereen is welkom op het Femina Beursfestival van 4 tot en met 13 oktober. Dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 22.30 uur, op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. ==============================================================================================