Politie Zaanstreek-waterland

14:05 30-SEPT-02
LOC: PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT

Verdachte aangehouden na diefstal uit kleedkamers
Een 14-jarige jongen uit Purmerend werd zondagmiddag in zijn woning aangehouden, omdat hij wordt verdacht van diefstal uit kleedkamers. De politie kwam de jongen op het spoor na een aangifte van diefstal in diezelfde middag. Daarbij werden twee mobile telefoons en een klein geldbedrag uit sporttassen gestolen. Dat gebeurde in een kleedkamer van een sportvereniging. Eén van de ontvreemde telefoons werd in de woning van de verdachte aangetroffen. Eenmaal aan het politiebureau bekende de jongen de diefstal. Ook gaf hij toe al twee keer eerder diefstallen uit kleedkamers te hebben gepleegd.


**
21:34 29-SEPT-02
LOC: PURMEREND, KAMILLESTRAAT

Portemonnee en geld uit woning gestolen
Afgelopen zondag, op klaarlichte dag, heeft een insluiper kans gezien uit een woning een modelauto, een portemonnee met geld en een bankpas en geld uit een andere portemonnee weg te nemen. Ook heeft de dader de kasten in een slaapkamer doorzocht en sieraden op een bed uitgespreid. Het is nog niet bekend of er ook sieraden worden vermist. Vermoedelijk is men de woning binnengekomen via een dakraam op de eerste verdieping.


**
06:22 30-SEPT-02
LOC: ILPENDAM, JAAGWEG

Fietser gewond na aanrijding met bus
Een 55-jarige fietser uit Purmerend werd met een hoofdwond en vermoedelijk nekletsel naar het Waterlandziekenhuis gebracht. De fietser was even daarvoor een bestelauto geschept. Het ongeluk gebeurde toe een 46-jarige Purmerender zijn bestelbus keerde, waarbij hij op het naast de weg gelegen fietspad terechtkwam, waar het slachtoffer ree


**
08:06 30-SEPT-02
LOC: VOLENDAM, MGR CORNELIS VEERMANLAAN

Geld gestolen na inbraak
Uit een kast van de Carwash van een schoonmaakbedrijf werd een klein geldbedrag gestolen. Men was bij de kast gekomen door eerst de punten van een hek rond het pand plat te slaan en vervolgens een ruit van een toegangsdeur te vernielen. De inbraak werd vermoedelijk zondagavond gepleegd.


**
09:19 30-SEPT-02
LOC: ILPENDAM, NOORDHOLLANDSKANAAL

Roeiboot ontvreemd
Tussen zaterdagavond en zondagochtend werd vanaf het water tussen het Noord-Hollands Kanaal en de Achtersloot een witte polyester roeiboot van 4,5 m ontvreemd. De boot lag met een ketting en een hangslot vast aan de walkant. De boot is voorzien van een stikker met de tekst: "Big City Rollers".


**

10:26 30-SEPT-02
LOC: ZAANDAM, GIBRALTAR

Schrikhekken weggenomen
In het afgelopen weekend werden vijf afzethekken weggenomen. De hekken waren daar ter beveiliging van werkzaamheden geplaatst. Het betreft zogenaamde schrikhekken in de opvallende kleuren rood en wit.


**
10:53 30-SEPT-02
LOC: OOSTZAAN, WESTKOLKDIJK

Buitenboordmotor van boot gestolen
Tussen zaterdagavond en zondagochtend werd een buitenboordmotor van een boot gestolen. De boot lag in een jachthaven. De motor was daaraan met een motorslot en een kabelslot vastgemaakt. Het betreft een grijze motor van het merk Yamaha.


**
Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-300902

28/29-SEPT-02
ZAANSTAD
Drankrijders
Zaterdag- en zondagavond/-nacht werden op meerdere plaatsen in de Zaanstreek alcoholcontroles gehouden. Zeven bestuurders hadden teveel gedronken. Drie bestuurders waren al eerder aangehouden voor het rijden onder invloed en moesten hun rijbewijs op het politiebureau achter laten. Twee andere drankrijders hadden zo'n hoog alcoholgehalte dat ook zij zonder rijbewijs naar huis konden. Een 39-jarige Amsterdammer had het hoogste alcoholgehalte; hij had ruim drie keer zoveel drank op als is toegestaan (700 ug/l). De man werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Provincialeweg (N203) in Wormerveer. De overige 42 bestuurders die in Wormerveer moesten blazen, bliezen allen een P. Wel werden nog twee bestuurders bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden met mistlicht.

04:58 29-SEPT-02
PURMEREND, GROTENHUYSWEG
Onder invloed
Een automobilist trok zondagochtend de aandacht van surveillerende politieagenten toen hij met een snelheid van 100 km per uur voorbijraasde over de Grotenhuysweg in Purmerend. Bij nadere controle bleek de man zonder rijbevoegdheid en onder invloed van alcohol te rijden. De man had een alcoholgehalte van 280 ug/l. De auto van de man bleek ook nog eens niet verzekerd te zijn. De rechter zal de zaak in behandeling nemen.

18.45-19:50 28-SEPT-02
ZAANDAM, DE WEER
Verkeerscontrole
Op de Weer in Zaandam werden twee automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Vier andere bestuurders reden te hard en ontvingen ook een boete.