Ingezonden persbericht

SCIA certificatie en het gebruik van de titel architect

Van een aantal architecten in de informatievoorziening horen wij dat zij aangeschreven zijn door de Stichting Bureau Architectenregister (SBA). SBA zegt op basis van de toepassing van de Wet op de architectentitel dat de titel "Architect" niet gevoerd zou mogen worden door architecten in de informatievoorziening. SCIA maakt zich op dit moment sterk om voor deze beroepsgroep te bezien wat we hier mee moeten en kunnen doen (mede in Europees verband).

Indien u ook een brief heeft gehad of indien u in de nabije toekomst een brief krijgt, wilt u dat dan aan ons melden? Samen staan we sterker.

Tevens houden we ons aanbevolen voor informatie over --aantoonbaar-- gebruik van de titel informatie-architect vóór het jaar 1987 (in beroep en publicaties).

SCIA is de stichting die architecten in de informatievoorziening certificeert, in Nederland en Internationaal. Zie http://www.stichting-cia.org/. Indien u voor certificatie in aanmerking wilt komen, stuur dan een reply mail op deze E-mail en u krijgt de nodige informatie.


-----

Met vriendelijke groet,

Theo van der Ven
Gecertificeerd Senior Informatie Architect
Voorzitter Stichting ter Certificering van Informatie Architecten (SCIA)

E-mail: Voorzitter@Stichting-CIA.org
Homepage http://www.Stichting-CIA.org/