Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018
2500 EA Den Haag
uw brief van

uw kenmerk

ons kenmerk
VVA. 2002/3030
datum
26-09-2002

onderwerp
Afrondingen en hoogte MKZ-kortingen
TRC 2002/7935

bijlagen
1

Geachte Voorzitter,

Hierbij doe ik u de antwoorden toekomen op de vragen gesteld door het lid Van Dijke (ChristenUnie) over de afronding van de MKZ-kortingen.

datum
26-09-2002

kenmerk
VVA. 2002/3030

bijlage

1
Ja, deze brief is ontvangen op 28 augustus 2002. Vanzelfsprekend wordt het verzoek om de MKZ-kortingen af te handelen met urgentie behandeld. Daarbij moet opgemerkt worden dat dit ook met de grootste zorgvuldigheid dient te gebeuren.

2
Op dit moment is in dertig zaken de bezwaarschriftprocedure nog niet afgerond.

3
Het is niet bekend hoeveel gedupeerden door de reeds ingehouden kortingen een beroep doet op de collectieve voorzieningen. Er zijn vanuit LNV geen plannen om hier onderzoek naar te verrichten. Voor de gedupeerden zelf is het belangrijker dat de resterende zaken zo spoedig mogelijk afgehandeld worden.

4
Door de complexiteit van de bezwaarschriften evenals de noodzakelijkerwijs toe te passen zorgvuldigheid, heeft de afhandeling van alle bezwaarschriften meer tijd in beslag genomen dan vooraf is ingeschat. De hoorzittingen hebben bijvoorbeeld meer tijd in beslag genomen dan gepland. Overigens is gebleken dat de bezwaarden het zeer op prijs hebben gesteld dat zij in de hoorzittingen hun verhaal kwijt konden aan een onafhankelijk voorzitter.

5
Er staat nog een aantal hoorzittingen gepland voor begin oktober. Het zal dan ook niet mogelijk zijn om voor 1 oktober 2002 voor alle betrokkenen duidelijkheid te verschaffen.
Uiteraard is mijn inzet erop gericht om zo spoedig mogelijk na de hoorzittingen de laatste zaken af te wikkelen.

De minister van Landbouw, Natuurbeheer
en Visserij,

dr. C.P. Veerman

datum

kenmerk

bijlage
Vragen

Vragen van het lid Van Dijke (ChristenUnie) aan de minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij over de afronding en de hoogte van de mkz-kortingen.(Ingezonden 16 september 2002)

1
Bent u op de hoogte van de brief van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) 1 waarin gesteld wordt dat, ondanks eerdere beloften, de behandeling van de mkz-kortingen nog steeds niet is afgerond?

2
Kunt u aangeven hoe groot de groep van boeren is die nog steeds in onzekerheid verkeert over de uiteindelijke hoogte van de korting?

3
Is bekend welk deel van de gedupeerden (mede) door de reeds ingehouden kortingen genoodzaakt is een beroep te doen op collectieve voorzieningen? Zo neen, wilt u hier onderzoek naar doen?

4
Waarom is de belofte om de behandeling nog voor de zomer af te ronden niet gestand gedaan?

5
Bent u bereid een uiterste inspanning te leveren om vóór 1 oktober 2002 voor alle betrokkenen duidelijkheid te verschaffen?

1 Briefnr. LNV02-583, d.d. 27 augustus jl.

up Reageren
Homepage

---