Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 30-09-2002 2e persbericht 30 september 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven/Son: Politie lost vier gewapende overvallen op

Na een uitgebreid onderzoek heeft de politie vier gewapende overvallen, waarvan drie op tankstations in Eindhoven en Son en één op een winkel in Eindhoven, opgelost. In totaal werd bij de overvallen ruim 1.000 Euro buitgemaakt.

De hoofdverdachte, een 21-jarige Boxtelnaar, werd op 13 juni jl. aangehouden in s Hertogenbosch. De man werd in eerste instantie verdacht van de gewapende overval op een winkel aan het 18 Septemberplein in Eindhoven op 21 mei jl. De eigenaar van de winkel werd toen bedreigd door een overvaller en raakte met hem in gevecht. Hij liep hierbij diverse steekwonden op.

Verder onderzoek wees vervolgens uit dat de verdachte betrokken was bij drie gewapende overvallen op tankstations in Eindhoven en Son. De eerste overval in deze reeks vond plaats op 27 mei jl. op de Meerveldhovenseweg in Eindhoven. Op 3 juni jl. vonden wederom twee overvallen plaats op de Bayeuxlaan in Eindhoven en op de Eindhovenseweg in Son. Bij alle drie de overvallen was sprake van een vergelijkbare werkwijze. Van de medewerkers werd geld geëist onder bedreiging van een mes en er was telkens sprake van twee personen. Eén persoon eiste het geld, de hoofdverdachte, en een tweede persoon stond op de uitkijk. Deze tweede verdachte, eveneens een 21-jarige Boxtelnaar, werd 11 september jl. in Eindhoven aangehouden. Beide verdachten zijn inmiddels voorgeleid voor de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

Vanavond zal in het programma Opsporing Verzocht op Nederland 1 aandacht besteed worden aan de oplossing van de overvallen op de tankstations. Het opsporingsprogramma van de Avro besteedde in juli van dit jaar uitgebreid aandacht aan deze zaken.