Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Vestiging Winkelcentrum Woensel blijft geopend

JUWELIER FERDINAND SANDERS SLUIT NOODGEDWONGEN ZIJN DEUREN

Op 1 februari 2003 verliest de Eindhovense binnenstad een waar monument. Op die dag sluit juwelier Ferdinand Sanders namelijk definitief zijn deuren aan de Demer. Daarmee komt een einde aan ruim vijftig jaar kwaliteit en diversiteit op juweliersgebied.

De beslissing om tot sluiting over te gaan is door eigenaar Jaap Kampen noodgedwongen en met pijn in het hart genomen. Twee inbraken in de filialen aan de Demer en in het Winkelcentrum Woensel leverden een schadepost op van ruim 1,1 miljoen euro. Daar de verzekering vooralsnog niet tot uitbetaling wenst over te gaan, rest Jaap Kampen niets anders dan de activiteiten aan de Eindhovense Demer te staken. De vestiging in Winkelcentrum Woensel wordt wél voortgezet, het filiaal in Valkenswaard is verkocht.

Een juwelier van naam
Sinds de start in 1944 heeft Ferdinand Sanders tot ver buiten de Eindhovense stadsgrenzen een uitstekende reputatie opgebouwd. De afgelopen decennia is het de grootste juwelier van Eindhoven gelukt om iedere denkbare doelgroep binnen te krijgen. De vestiging aan de Demer vervulde daarin een belangrijke functie. Jaap Kampen: "De Demer is dé winkelstraat van Eindhoven. Dat gegeven heeft ons door de jaren heen in staat gesteld om met succes te bouwen aan een zeer brede en trouwe klantenkring. Een klantenkring die bij ons niet alleen terecht kon voor een gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig assortiment sieraden, juwelen, horloges en klokken, maar ook voor een uitgebreide garantie en klantvriendelijke service. Na de sluiting van het pand in de binnenstad zal die functie worden overgenomen door onze vestiging in Winkelcentrum Woensel. Want die blijft bestaan."

Uitverkoop
Tot de definitieve sluiting op 1 februari 2003 organiseert Ferdinand Sanders een spectaculaire opheffingsuitverkoop. "De komende maanden kan iedereen in ons filiaal aan de Demer terecht voor honderden spectaculair geprijsde sierraden en andere kwaliteitsartikelen", zegt Jaap Kampen. "Beschouw het maar als een passend bedankje en afscheidscadeau voor onze trouwe klanten uit Eindhoven en wijde omgeving."


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht