Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000

30 september 2002
Tanja van der Linde, afdeling Klantenservice & Communicatie Publieksdienst 023-5114197
122/2002
Gemeente Haarlem, sector Publieksdienst

Persbericht

Datum
Informatie bij
Telefoon
Nummer

Grillroom Miami één week volledig gesloten.

Burgemeester legt sanctie op na meerdere keren niet naleven van de sluitingstijd

Burgemeester Pop legt grillroom "Miami", gevestigd aan de Schoterweg 41, een sanctie op. Het horecabedrijf heeft voor de vierde keer op rij de sluitingstijd heeft overschreden. Bij de laatste overtreding is door de politie wederom geconstateerd, dat er drie kwartier na sluitingstijd nog broodjes werden verstrekt aan cliënten, die buiten stonden te wachten.

De sanctie betekent dat de grillroom gedurende één week, namelijk van maandag 7 oktober tot en met zondag 13 oktober, volledig voor het publiek is gesloten. De politie houdt toezicht op naleving van de sanctie.

Horecasanctiebeleid
Om de woonfunctie en horeca in onze stad op goede wijze naast elkaar te laten bestaan, kent de gemeente Haarlem een horecasanctiebeleid. Dit beleid is er vooral op gericht de overlast, die de horeca kan veroorzaken, te beperken. Dit beleid wordt onder meer gekenmerkt door een heldere regelgeving en een snelle reactie op klachten van omwonenden bij overlast. Bij overtredingen krijgen horecaondernemingen eerst een waarschuwing. Bij herhaling binnen een half jaar volgt een door de burgemeester opgelegde sanctie. Indien vervolgens nogmaals overtredingen worden geconstateerd binnen een half jaar na de laatste overtreding, volgt een steeds zwaardere sanctie.