Politie IJsselland

Datum : 30 september 2002 15.45 uur.

Gewonde bij ongeval op A1 bij Bathmen

Op de A1 (zuidbaan), ter hoogte van Bathmen, is vanmiddag omstreeks 12.15 uur een 28-jarige bestuurder van een bestelbus achterop een voor hem rijdende vrachtwagen gereden. De man, afkomstig uit Assen, is zwaar gewond naar het ziekenhuis in Deventer gebracht.

De vrachtwagenchauffeur, die op de rechter rijstrook reed, voelde op een gegeven moment 'een duw' van achteren zag de stalen stootbalk, welke op de achterkant van de vrachtwagen was bevestigd, door de lucht vliegen. Hij heeft hierop voorzichtig vaart geminderd en zijn vrachtwagen naar de vluchtstrook gemanoeuvreerd. Daar constateerde hij dat de bestelbus vast zat aan de achterkant van zijn vrachtwagen.

De bestuurder van de bestelbus zat bekneld in zijn cabine, waarop de brandweer bijna twee uur bezig is geweest om de man 'los te knippen'. De man is zwaar gewond per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Ter plaatse was inmiddels ook een traumahelicopter, maar hier is verder geen gebruik van gemaakt.

De A1 is ter hoogte van Bathmen een tijdlang afgesloten geweest voor het verkeer. Dit werd omgeleid. Om ongeveer 14.15 uur ging de linker rijstrook weer open. Korte tijd daarna kon ook de rechter rijstrook weer in gebruik worden genomen.




Politie IJsselland