Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-09-2002 Persbericht district Maastricht (HP 16:00) Maandag 30 september 2002

Maastricht, gewond bij verkeersongeval:
Een 69 jarige fietster woonachtig te Maastricht is zondag 29 september 2002 gewond geraakt bij een verkeerongeval op de Limburglaan te Maastricht. De veroorzaker van het verkeersongeval is zonder zich te bekommeren om het slachtoffer weggereden van de ongevalsplek. Het slachtoffer verleende omstreeks 17.45 uur op het fietspad komende uit de richting van de J.F. Kennedybrug voor het Gouvernement geen voorrang aan een bromfietser die over het fietspad van de Limburglaan reed, komende uit de richting van Eijsden. Door de aanrijding kwam het slachtoffer ten val en brak daarbij haar heup. Zij bleef gewond op het wegdek liggen. De bromfietser reed na het verkeersongeval gewoon door, keek nog even achterom en reed verder in de richting van het centrum van Maastricht. Het betrof een zwarte bromfiets, waarvan de bestuurder ook in het zwart gekleed was en een zwarte helm droeg. Zijn identiteit is onbekend gebleven. Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis waar een gebroken heup werd geconstateerd.
De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, dure koekjes:
Een 23 jarige inwoner van Hasselt is zondag 29 september 2002 door de politie bekeurd na het plegen van een winkeldiefstal. De dief nam in een winkel gevestigd in een supermarkt aan het Stationsplein te Maastricht een pak koekjes weg met een winkelwaarde van 1.04 euro. Bij de diefstal werd hij betrapt en nadat er aan de kassa niets werd afgerekend riep het personeel aan de uitgang de dief ter verantwoording. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. Daarnaast kreeg hij van het winkelpersoneel een winkelverbod opgelegd voor de duur van een jaar.

Maastricht, woninginbraak:

Zondagavond 29 september 20092 omstreeks heeft een poging tot diefstal plaatsgevonden in de tuin van een woning aan de Ravelijnstraat te Maastricht.
De bewoner die omstreeks 20.00 uur thuiskwam zag de buitenverlichting aan de achterzijde van zijn woning branden. Deze verlichting reageert bij donker alleen op beweging. De bewoner die veronderstelde dat er iemand aan de achterzijde van zijn woning moest zijn, ging daarop meteen een kijkje nemen en zag nog juist een schim vanuit de tuin van zijn woning weglopen. Een tuinpoort bleek opengebroken te zijn. Vermoedelijk had de dief het voorzien op de in de tuin gestalde motor. De diefstal werd door de thuiskomst van de bewoner voorkomen. Er is alleen schade aan de tuinpoort. De dief is onbekend gebleven.

Maastricht, diefstallen:
Op zondag 29 september 2002 zijn in Maastricht drie motoren en twee personenautos gestolen. Ook in Valkenburg werd het afgelopen weekeinde een motor ontvreemd.
Deze diefstallen vonden plaats op het Keizer Karelplein waar tussen 16.00 en 17.00 uur de BMW motor van een inwoner van het Duitse Niederzier werd ontvreemd.
Een Ducati motor van een inwoner van Houthalen werd zondagmiddag tussen 16.30 en 17.00 uur ontvreemd vanaf de Kommel te Maastricht, terwijl vanaf het Bat eveneens tussen 16.30 en 17.00 uur een motor van het merk KTM werd ontvreemd. Een getuige realiseerde zich achteraf dat hij getuige was geweest van deze diefstal. Twee passagiers van een bromscooter stopten bij motor waarvan er een op de motor stapte en ermee wegreed. Toen kort daarna de eigenaar zich meldde op de plek waar de motor had gestaan realiseerde de getuige zich dat hij de diefstal had zien plegen zonder zich daarvan bewust te zijn. De eigenaar deed van de diefstal aangifte bij de politie. Tijdens het doen van de aangifte werd de ontvreemde motor teruggevonden op de Francois de Veijestraat te Maastricht. Daar werd de motor van het merk KTM onbeheerd aangetroffen. De 30 jarige eigenaar uit het Duitse Eschfeld kon daar zijn motor ophalen. Alleen het stuurslot bleek beschadigd te zijn.
In de nacht van zaterdag op zondag werd vanaf de Sint Nicolaasstraat te Maastricht een personenauto van het merk Opel kadett ontvreemd. De eigenaar die zijn auto zaterdagavond omstreeks 18.00 uur geparkeerd had bemerkte zondagmorgen omstreeks 12.00 uur dat zijn eigendom gestolen was.
Vanaf de Spoorweglaan werd zondagmorgen tussen 06.00 en 14.00 uur een personenauto van het merk Audi type A4 ontvreemd. De 22 jarige eigenaar uit Maastricht deed van de diefstal zondagmiddag bij de politie aangifte.

In Valkenburg werd in de nacht van zaterdag op zondag vanaf de De Guascostraat een motor van het merk Daytec ontvreemd het eigendom van een 39 jarige inwoner van het Belgische Asse. De eigenaar parkeerde zijn motor zaterdagavond op het parkeerterrein van een aldaar gevestigd hotel en bemerkte zondagmorgen dat zijn motor werd ontvreemd. Bij de diefstal werden zowel een geparkeerde personenauto als een motor beschadigd. De eigenaar deed zondagmorgen bij de politie aangifte van de diefstal.