Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-09-2002 Persbericht district Sittard (HP 16.00) Maandag 30 september 2002

Oirsbeek, inbraak in sportkantine:
In de nacht van zaterdag op zondag heeft in de sportkantine van een tennisvereniging gelegen aan de krekelbergerweg te Oirsbeek een inbraak plaatsgevonden.
De inbreker verschafte zich de toegang door een lichtkoepel op het dak van het gebouw open te breken waardoor hij in de kantine kon geraken. De kantine werd doorzocht waarbij een stereo-installatie, enkele cds en wat snoepgoed werden ontvreemd. Namens de vereniging werd van de inbraak aangifte gedaan.

Geleen, bedrijfsinbraak:
In de nacht van zaterdag op zondag heeft een inbraak plaatsgevonden in een bedrijf aan de Kampstraat te Geleen. De inbreker gooide met een klinker een ruit van het bedrijf stuk waardoor hij de toegang tot de bedrijfsruimte kreeg. Ondanks een inwerking getreden luid alarm wist hij in korte tijd een computer af te koppelen en mee te nemen. Namens het bedrijf is van de inbraak en de diefstal aangifte gedaan bij de politie.

Geleen, auto in brand gestoken:
Maandagmorgen 30 september 2002 heeft een autobrand gewoed op de Geulstraat te Geleen. De eigenaar van de auto, zijnde een exclusieve Chevrolette Corvette cabrio, bemerkte maandagmorgen omstreeks 04.00 uur na te zijn wakker geworden van gesis op straat voor zijn woning, dat zijn geparkeerde auto in lichter laaie stond. De gewaarschuwde brandweer bluste de felle autobrand, meters hoge vlammen, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. De brand is ontstaan in het midden en onder de auto en niet in het motorgedeelte. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. Wie verantwoordelijk is voor de brandstichting kon niet achterhaald worden. Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept.
De politie stelt een verder onderzoek in.