Provincie Overijssel

Provincie geschokt over sluiting Ericsson

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben deze middag geschokt en teleurgesteld kennisgenomen van de voorgenomen sluiting van de elektronicagigant Ericsson in Enschede. "Een aderlating voor de werkgelegenheid in Overijssel. In mijn periode als wethouder voor economische zaken in Enschede heb ik het bedrijf naar deze gemeente weten te halen. Dit verlies komt hard aan", aldus een geschokte gedeputeerde Bennink, portefeuillehouder voor werk en bereikbaarheid, in een eerste reactie op het slechte nieuws. Met het sluiten van deze vestiging komen ten minste driehonderd mensen op straat te staan.

Overijssel is zeer teleurgesteld dat het bedrijf haar deuren sluit. Vanwege Europese regelgeving beschikt de provincie niet over mogelijkheden voor directe bedrijfsondersteuning. De provincie is wel bereid om in het vervolgtraject te kijken welke mogelijkheden er zijn om voor de medewerkers van Ericsson vervangende werkgelegenheid te creëren. Hierbij kan de Ontwikkelings- en Investeringsmaatschappij Overijssel (OOM) en het arbeidsmarktoverleg een rol spelen. De provincie heeft inmiddels contact opgenomen met de Ontwikkelings- en Inversteringsmaatschappij Overijssel en gevraagd om terzake de nodige initiatieven te ondernemen. Ook is inmiddels contact gezocht met de gemeente Enschede.

Hoewel de voorgenomen sluiting van Ericsson een tegenslag is voor de verdere ontwikkeling van Twente als kennisintensieve regio, is de provincie niet van plan af te zien van deze beleidslijn. "Gelet op de kennis en bedrijvigheid rond en van de Universiteit Twente en de Saxion Hogeschool Enschede, biedt de regio genoeg potentie om deze ambitie waar te maken", aldus Bennink.

© 30-09-2002 Provincie Overijssel