Cito

Citogroep neemt Project Certificatie Instituut over

Op 30 september 2002 heeft Cito Holding B.V., onderdeel van de in Arnhem gevestigde Citogroep, PCI BV in Naarden overgenomen. PCI BV is een instituut dat projectmanagers certificeert met een internationaal erkende certificatie: het IPMA-certificaat. De IPMA is een Internationale organisatie van projectmanagers met zo'n 20.000 leden in 28 landen. PMI-Nederland vertegenwoordigt de IPMA in Nederland. Daarbij zijn ruim 1.400 leden aangesloten

Citogroep voert deze activiteit uit in samenwerking met DNV Certification BV (Det Norske Veritas). Deze combinatie heeft een overeenkomst gesloten met PMI-NL (Projectmanagement Instituut) en daarmee de rechten verworven op het uitvoeren van de IPMA Certificering. Hiermee staat de Citogroep in samenwerking met DNV garant voor een onafhankelijke en leidende rol in de certificering van projectmanagers onder het internationale IPMA certificaat. De drie partijen hebben de gezamenlijke doelstelling IPMA-certificering te promoten en af te nemen volgens de hiervoor geldende richtlijnen. PMI-Nederland behoudt uiteraard als onafhankelijke vakvereniging het toezicht op de certificering in Nederland.

Alleen projectmanagers die bewezen kennis, competentie en ervaring op niveau hebben, kunnen examen doen voor het verkrijgen van het certificaat. Deze professionals kunnen op vier verschillende niveaus dit internationaal erkend certificaat behalen. Het IPMA-certificaat voor projectmanagers geniet wereldwijde erkenning. Dit is voor verschillende multinationals een belangrijke factor. In Nederland zijn inmiddels al ruim 200 certificaten uitgereikt.

Citogroep
De Citogroep is ontstaan uit het Cito (Instituut voor Toetsontwikkeling) door het onderbrengen van publieke en private taken in verschillende rechtspersonen. Eén van die rechtspersonen is Cito Holding B.V.
De Citogroep is een internationaal erkend expert op het gebied van toetsen, examens en examensystemen. Bij het bedrijf werken een kleine 600 mensen en nog eens zo'n 2000 externe medewerkers die werkzaam zijn in het onderwijs. Naast de werkzaamheden in het reguliere onderwijs
-van primair onderwijs tot hoger beroepsonderwijs en volwasseneneducatie-, werkt de Citogroep voor overheden en bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Zowel op het gebied van productontwikkeling als consultancy en logistieke diensten, maken bedrijven en overheden veelvuldig gebruik van de expertise van de Citogroep.
De Citogroep beschikt over een nationaal en internationaal gerenommeerde afdeling psychometrie en research. Zie ook www.citogroep.nl.

DNV Certification BV
DNV Certification BV is onderdeel van Det Norske Veritas, Noorwegen. DNV werd in 1864 opgericht. Haar missie is het beschermen van leven, eigendom en milieu door middel van certificering. DNV is een multinational met meer dan 300 kantoren in meer dan 100 landen. Het bedrijf heeft 5.500 werknemers. Het hoofdkantoor staat in Hovik, nabij Oslo. Het hoofdkantoor voor de Benelux staat in Rotterdam. DNV Certification BV is toonaangevend op het gebied van persoonscertificatie. Met meer dan een half miljoen uitgegeven persoonscertificaten is DNV de grootste geaccrediteerde certificatie-instelling op dit gebied. Zie ook www.dnv.nl.

PMI-Nederland
PMI-Nederland is in 1979 opgericht en is uitgegroeid tot een actieve vereniging met ruim 1.350 leden. De leden zijn vertegenwoordigers van adviesbureaus, rijks-, gemeentelijke en provinciale overheden, het bedrijfsleven, de industrie, dienstverlening, onderwijs en opleidingeninstituten. Het doel van de vereniging is het stimuleren van kennisontwikkeling en overdracht door certificering, opleidingen en professionalisering op het gebied van projectmanagement in Nederland. PMI dient als ontmoetingsplatform voor haar leden en als maatschappelijk aanspreekpunt rond projectmanagement. Zie ook www.pmi-nl.nl