Politie Midden- en West Brabant

Grote drugsvangst in Waalwijk: drie personen aangehouden

Datum: 30/9/2002
Auteur: Manon Erkens-Brouwers

In een rechercheonderzoek van de politie Midden en West Brabant zijn zondagmiddag in Waalwijk twee mannen en een vrouw aangehouden. Zij waren vermoedelijk betrokken bij een transactie in verdovende middelen. De verdachten zijn een man van 46 jaar en een vrouw van 22 jaar uit Waalwijk en een 57-jarige man uit Engeland. In de auto van de Engelsman trof de politie een grote hoeveelheid XTC-pillen aan. De straatwaarde hiervan ligt tussen de 1,3 miljoen en 2,86 miljoen euro.

Vier locaties werden doorzocht; een bedrijf en twee woningen in Waalwijk en een woning in Amsterdam. Hierbij werd een kleine hoeveelheid harddrugs en een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. Bij het bedrijf werd tevens een in aanbouw zijnde hennepkwekerij ontmanteld. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

Deze aanhoudingen zijn gedaan in het kader van een GADOC-onderzoek (Gezamenlijke Aanpak DistrictsOverstijgende Criminaliteit). Hierbij werd intensief samengewerkt tussen district Oosterhout, team Waalwijk en de unit Zware Criminaliteit van de divisie Recherche.