Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 30 september 2002, district Oosterhout

Datum: 30/9/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Teams Werkendam Woudrichem
Woning inbraken
Aalburg: In de loop van de dag werd duidelijk dat de volgende woningen in de nacht van zondag 29 september 02 ongewenst bezoek hebben gehad. Het betreft een woning aan de Susterenhof, een woning aan de Hoofdstraat, en een woning aan de Maasdijk. Ook werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de oprit van een woning aan de Doeverensestraat. In deze auto lag nog een huissleutel. Met die sleutel zijn de inbrekers de woning binnen gedrongen. Van de overige woningen werd een raam of deur geforceerd. De dader(s) heeft gezocht naar geld en sieraden. Door de hoeveelheid meldingen is het nog niet duidelijk wat er zoal is weggenomen.
Na het vinden van contactsleutels bij een inbraak in een woning aan de Parallelweg zijn een BMW en een Alfa Romeo weggenomen.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
geen bijzonderheden

Team Oosterhout
geen bijzonderheden

Team Gilze en Rijen
Diefstal van een personenauto
Gilze: Op zondagavond 29 september 2002 werd er vanaf Den Bulk een zwarte Opel Kadett voorzien van het kenteken YH-39-PK ontvreemd.

Alcohol Controle
Gilze: Op zondagavond 30 september werd er een alcoholcontrole gehouden. Tijdens deze controle zijn 38 bestuurders gecontroleerd. Geen van de bestuurder had teveel gedronken.

Autogordelcontrole
Gilze en Rijen: Op maandag 30 september tussen 10.00 uur en 12.00 uur heeft de politie op diverse plaatsen in Gilze, Molenschot en Rijen een gordelcontrole gehouden. In totaal werden er 31 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel.

Diefstal uit woning
Rijen: In de nacht van zondag 29 september is er ingebroken in een woning aan de Marijkestraat. De dader(s) verschafte(n) zich toegang tot de woning door een openstaand klapraam verder open te breken. Uit de woning is computerapparatuur weggenomen. Tevens werd de contactsleutel van een personenauto gevonden. Ook de betreffende personenauto is meegenomen.

Snelheidscontrole:
Rijen: Vanmiddag 30 september is het verkeer op snelheid gecontroleerd dat over de Mary Zeldenruststraat en de Europalaan reed. Vijfentwintig van de ongeveer honderdvijftig bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 69 km/u.

Team Dongen:
geen bijzonderheden

Team Loon op Zand
Inbraak clubgebouw
Kaatsheuvel: Door een ruit te vernielen wist men afgelopen nacht in te breken in een clubgebouw aan de Baan. Ter plaatse werd soep gegeten. Verder is een klein geldbedrag gestolen.

Inbraak bedrijf
Kaatsheuvel: Afgelopen nacht, 29 op 30 september 2002, werd er ingebroken in een bedrijf aan de Belgiëstraat. Men kwam het bedrijf binnen door een ruit te vernielen. Daarna is in het bedrijf een rolluik open gebroken. Uit het bedrijf zijn enkele computers gestolen.

Team Waalwijk:
Inbraak woning
Waalwijk: In een woning aan de Van Berckenrodelaan is ingebroken. Men kwam via een niet afgesloten raam de woning binnen. Er werd geld en telefoons gestolen.

Aantreffen gestolen auto
Waalwijk: Aan de Vijverlaan werd een Opel Kadett aangetroffen. Deze bleek eerder gestolen te zijn in Den Bosch.