Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 30/9/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Getuige zet politie op het spoor van inbreker

BREDA: De politie heeft vannacht, na een melding van een getuige, een 29-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van een poging tot inbraak in een winkel op de Concordiastraat te Breda. De verdachte is in verzekering gesteld.

Vannacht kreeg de politie omstreeks 05.15 uur een melding dat op de Concordiastraat zou worden ingebroken in een winkel. De getuige verstrekte aan de politiemeldkamer het signalement. Het zou gaan om twee daders op een fiets. Agenten zagen korte tijd na deze melding twee mannen en een vrouw lopen over de Markendaalseweg. Een van de mannen herkenden zij een persoon die al eerder met de politie in aanraking is geweest ter zake inbraken. Dit betreft een 29-jarige Bredanaar. Hierop zijn de drie personen aangehouden. Bij de voorgeleiding aan een hulpofficier van justitie bleek dat de twee andere personen niets met de zaak te maken te hebben. De 29-jarige man had hen aangesproken en gevraagd dat hij met hen mee mocht lopen omdat hij bang was dat de politie hem zou gaan aanhouden. Bij onderzoek aan het pand bleek dat aan de voorzijde getracht was de toegangsdeur met een schroevendraaier te forceren. Bij het onderzoek van een tas die de verdachte met zich droeg werd tevens een vermoedelijk van diefstal afkomstige autoradiocassetterecorder aangetroffen. De verdachte, een drugsgebruiker is in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar zijn mededader.

---
Inbraken in woningen, auto gestolen

BAVEL: Vannacht is ingebroken in een woning aan de Mariastraat te Bavel. De dader kwam de woning binnen door een gaatje in het raamkozijn te boren. Uit de woning heeft men de autosleutels gestolen waarna men ook de auto, een Lexus vvhk 22-HD-KD heeft gestolen. FIJNAART: De nacht van 29 op 30 september jl. werd ingebroken in een woning aan de Wilhelminastraat te Fijnaart. Toegang werd verkregen door gaatjes in een raamkozijn te boren waarna het raam geopend werd. Ontvreemd werd geld, een camera en de sleutels van een auto. De auto die op de oprit voor de garage stond werd ook ontvreemd. Dit betreft een zilvergrijze BMW model X5 voorzien van het kenteken 92-JP-HZ.
---
Politie houdt drie jongens aan voor vernieling aan goederentrein

BREDA: Gisteravond omstreeks 20.00 uur heeft de politie op de Speelhuislaan te Breda drie jongens van respectievelijk 14,14 en 18 jaar uit Breda aangehouden die op het emplacement Breda vernielingen pleegden aan een daar staande goederentrein. De Spoorwegpolitie maakt proces-verbaal op van deze zaak.

---
Politie houdt zwerver aan

BREDA: De politie heeft vanmorgen op de Academiesingel te Breda omstreeks 09.30 uur een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden ter zake vernieling en mishandeling. De man kwam van het Centraal Station af. Bij een horecazaak in de stationshal had hij amok gemaakt toen de verkoopster hem weigerde te bedienen. Zij weigerde dit omdat de man er altijd een grote puinhoop van maakt en door zijn gedrag andere klanten verjaagt. Hij had houten theebakjes tegen haar borst gegooid en een mandje met melk cups door de zaak gegooid. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
---
Insluiping in woning

ZEVENBERGEN: Op maandag 30-9-02 omstreeks 11.00 uur werd er door de drie inzittenden van een oud model Renault 21, kleur blauw, een insluiping gepleegd in een woning aan de Langeweg te Zevenbergen. De gehele woning werd doorzocht. Er werd echter niets ontvreemd. Toen de inzittenden aangesproken werden door bewoners gingen zij er snel vandoor. Nader onderzoek volgt.

---
Diefstal uit bedrijven

BREDA: Bij een bedrijf aan de Riethil is dit weekend ingebroken. Er zijn drie PC's ontvreemd. Ook een school aan de Terheijdenseweg werd bezocht door inbrekers. Ook daar worden drie PC's vermist.
---

Poging aanranding

ZUNDERT: Een nog onbekende man heeft zondagmorgen 29 september jl. omstreeks 04.45 uur geprobeerd een 18-jarige vrouw uit Rijsbergen aan te randen. Het slachtoffer fietste met een vriendin over de Bredaseweg te Zundert. De dader pakte haar vast en spoot een soort traangas in haar gezicht. De vrouw kon zich losmaken en wegfietsen.

Een 18-jarige vrouw uit Rijsbergen fietste de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 september jl. omstreeks 04.45 uur met een vriendin over de parallelweg van de Bredaseweg te Zundert. Deze weg vormt de hoofdverbinding tussen de dorpen Zundert en Rijsbergen. Ter hoogte van het opslagterrein van Provinciale Waterstaat kwam vanuit de berm een man te voorschijn die haar vast pakte en tegelijkertijd met een spuitbus een stof in haar gezicht spoot. Het gelukte haar zich los te maken en door te fietsen.

Verdachte achtervolgde haar nog even hardlopend maar kon het slachtoffer en haar vriendin niet meer achterhalen. Thuis gekomen hebben zij direct de politie gebeld. Het gaat vermoedelijk om traangas of iets dergelijks dat de verdachte gebruikt heeft.

Hij wordt omschreven als een blanke man, circa 1.70 -1.75 meter. Hij droeg een donkerkleurige muts met een witte tekening. De politie heeft op de plaats waar het gebeurd was nog een onderzoek ingesteld. Uit de sporen aldaar bleek dat de verdachte zich vermoedelijk achter een boom verstopt had en daar kennelijk gewacht heeft. Er werd niemand meer aangetroffen. De politie heeft van het slachtoffer en haar vriendin uitgebreide verklaringen opgenomen.