Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-09-2002 Persbericht arrestant ontsnapt te Maastricht (HP 17.45 uur) Maandag 30 september 2002

Maastricht, ontsnapping uit politievoertuig:
Maandagmiddag 30 september 2002 is een arrestant van de politie op weg naar het Huis van Bewaring te Maastricht uit een politievoertuig ontsnapt. Een uitgebreide zoekactie in de omgeving leverde geen resultaat op.
De 20 jarige arrestant, afkomstig uit Maastricht, was ten behoeve van een politieonderzoek ingesloten in het Huis van Bewaring te Maastricht. Vanmorgen werd de arrestant uit het Huis van Bewaring door twee rechercheurs opgehaald om aan het politiebureau te Maastricht verhoord te worden vanwege een onderzoek inzake een diefstal door middel van verbreking en/of braak. Na afloop van het verhoor werd hij omstreeks 14.50 uur door twee rechercheurs weer teruggebracht naar het Huis van Bewaring om opnieuw ingesloten te worden.

Bij het oprijden van het terrein van het Huis van Bewaring vanaf de Willem Alexanderweg te Maastricht opende de niet geboeide arrestant het portier van het politievoertuig en sprong uit de langzaam rijdende auto. (er was geen reden om aan te nemen dat hij tijdens zijn overbrenging zou vluchten, daarnaast was hij de voorbije week al meerdere malen uit het H.v.B. opgehaald en naar het politiebureau overgebracht om verhoord te worden) Hij zette het meteen op een lopen en verdween in de woonwijk Limmel. Het politievoertuig betrof een geleasde auto (niet kerkenbaar als politieauto) waarvan de achterdeuren niet beveiligd waren.

Na het bekend worden van de ontsnapping van de arrestant is een uitgebreide zoekactie in de ruime omgeving van het Huis van Bewaring en de woonwijk Limmel gehouden. Daarbij maakte de politie gebruik van twee speurhonden.
Ander half uur zoeken door ongeveer 20 politieagenten in uniform en in burger tenue leverde geen resultaat op. De ontsnapte gevangene staat inmiddels gesignaleerd als zijnde ontsnapt. Met name de politie in de regio Limburg-Zuid zal de komende dagen toch nog intensief naar hem blijven zoeken.