Heijmans N.V.

Heijmans participeert in consortium waterzuivering Delfluent

's-Hertogenbosch - Heijmans N.V. (bouw, vastgoedontwikkeling en aanverwante activiteiten) maakt deel uit van het Consortium Delfluent dat vandaag met het Hoogheemraadschap van Delfland een contract heeft getekend voor het via publiek private samenwerking ontwikkelen van afvalwaterzuiveringsinstallaties in de Haagse regio. Het contract heeft betrekking op het ontwerp, de financiering, de bouw, en de exploitatie van de installaties voor een periode van 30 jaar.

Heijmans heeft in het Consortium Delfluent een aandeel van 5%. Andere deelnemers zijn Vivendi Water (40%), DELTA Water (20%), Waterbedrijf Europoort (20%), Rabobank (10%) en Strukton (5%). Het contract is tot stand gekomen na een Europese aanbestedingsprocedure.

Tot de te realiseren installaties behoren de zuiveringsinstallaties Harnaschpolder bij Schipluiden, met een capaciteit van 28 miljoen liter per uur één van de grootste installaties van Europa, en de bestaande installatie Houtrust. De bouwsom van de installaties (Harnaschpolder en Houtrust) bedraagt ¤ 258 miljoen. De installatie Harnaschpolder zal in 2009 worden opgeleverd, de bouw zal vijf jaar vergen. Heijmans en Strukton nemen ieder 50% van het civieltechnische bouwdeel voor hun rekening.

Naast de bouw en het onderhoud van installaties draagt het consortium ook zorg voor de financiering. De gemiddelde investering over de projectperiode bedraagt ¤ 50 miljoen per jaar, hetgeen neerkomt op een totaal van ¤ 1,5 miljard. De financiering komt voor 87% uit een lening van ¤ 295 miljoen van Rabobank en Dexia. Daarnaast dragen de partners in het consortium naar rato van hun belang bij in het vermogen. Heijmans draagt hierin ¤ 2,5 miljoen bij.



Heijmans N.V.