Gemeente Heeze-Leende


Enquête Nieuwendijk

Het is inmiddels ruim een jaar geleden, dat de Nieuwendijk in Heeze werd gereconstrueerd.

De herinrichting van de Nieuwendijk is een onderdeel van het Gemeentelijk Verkeersveiligheidsplan (GVVP). In dit GVVP zijn een aantal uitgangspunten en doelstellingen genoemd. Onder andere het weren van doorgaand verkeer in de kernen en het bieden van een goed fietspadennetwerk. Veel onderdelen van het GVVP zijn echter nog niet uitgevoerd. Wanneer de ontsluiting van industrieterrein de Poortmannen gereed is of een gedeelte van een randweg is aangelegd dan zal dat grote invloed hebben op het verkeer dat nu van de Nieuwendijk gebruikt maakt. Het heeft nu dus nog geen zin om te evalueren of de herinrichting van de Nieuwendijk voldoet aan de doelstellingen en uitgangspunten die zijn genoemd in het GVVP. Wat we wel graag willen weten is op welke plaatsen in de Nieuwendijk er sprake is van echte knelpunten. Het is eventueel mogelijk om, met de doelstellingen en uitgangspunten van het GVVP in ons achterhoofd, iets aan die knelpunten te doen. Uiteraard horen we ook graag welke positieve ervaringen zijn opgedaan.

Om inzicht te krijgen in de opgedane ervaringen van de aanwonenden (Nieuwendijk, de Groote Aa) en ter plaatse gevestigde ondernemers zullen zij de komende week een enquêteformulier voorzien van een informatieve toelichting, ontvangen.
Ook de inwoners van Heeze kunnen een enquêteformulier invullen. Dit formulier zullen we niet alleen plaatsen in de Parel van volgende week, maar ook op de gemeentelijke website. Tevens kunt u een dergelijk formulier afhalen bij het servicepunt in het gemeentehuis. De bevindingen zullen we betrekken bij de technische door de gemeente uit te voeren evaluatie.