Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Meer mogelijkheden voor doorbetaald zorgverlof bij ziekte!

30-09-2002
Sinds 1 december 2001 is de Wet Arbeid en Zorg van kracht. Het doel van deze wet is om de combinatie van arbeid en zorg wat makkelijker te maken. De wet is een combinatie van nieuwe en bestaande verlofregelingen. Nieuw is onder andere het recht op maximaal tien dagen betaald zorgverlof. Een regeling die al bestond maar nu is opgenomen in de wet, is het recht op calamiteitenverlof.

De regelingen worden hier beknopt weergegeven. Meer informatie kunt u vinden op de website van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: www.minszw.nl

Kortdurend zorgverlof
Met deze regeling hebben werknemers recht op maximaal 10 dagen gedeeltelijk betaald ( minimaal 70% van hun loon) zorgverlof per jaar voor de verzorging van thuiswonende zieke kinderen en partner en voor de verzorging van zieke ouders. Bij een deeltijdbaan geldt het aantal dagen naar rato. De werkgever kan zich verzetten tegen het opnemen van zorg verlof maar dat moet wel op grond van een zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang.

Calamiteiten verlof
Calamiteitenverlof geeft werknemers het recht om in onvoorziene situaties korte tijd verlof op te nemen om de eerste noodzakelijke voorzieningen te treffen. Het gaat daarbij om situaties waarbij u acuut vrij moet hebben om persoonlijk actie te ondernemen. Het calamiteitenverlof geldt alleen op de dag van de calamiteit. Uw werkgever mag hiervoor geen loon inhouden. Op voorstel van de werkgever kan dit verlof als vakantie worden aangemerkt als u daar mee instemt en als u tenminste recht houdt op het wettelijk minimum aan vakantiedagen.

Veel werknemers vallen onder een CAO of een bedrijfsregeling. Het kan zijn dat over de combinatie van werk en zorg afspraken zijn gemaakt die wat van de bovenstaande wettelijke regelingen afwijken. U kunt zich hierover informeren bij uw werkgever, de afdelingpersoneelszaken of de ondernemingsraad.

Wilt u van deze verlofmogelijkheden gebruik maken dan moet u dat uw werkgever uitdrukkelijk laten weten.

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl