GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 30 september 2002 21:25
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
GroenLinks wil spoeddebat over ongehoorde prijsverhoging strippenkaart

(30 september 2002)

GroenLinks is geschokt over de aankondiging van het kabinet om de prijs van strippenkaart vanaf januari aanzienlijk te verhogen. De voorgestelde bezuiniging blijkt nog veel erger dan sinds Prinsjesdag al werd gevreesd. De GroenLinks fractie heeft voor morgen een spoeddebat met minister De Boer (V&W) aangevraagd.

GroenLinks vindt het schandalig hoe de nieuwe regering het openbaar vervoer behandelt en mist bij dit kabinet een positieve houding ten aanzien van het openbaar vervoer. Een veelzeggende passage uit de Rijksbegroting luidt: 'Het kabinet richt zich niet op maatregelen die het autogebruik ontmoedigen.' Terwijl het kabinet de benzineaccijns verlaagt (kwartje van Kok) en extra geld voor wegen vrijmaakt, heeft zij openbaar-vervoerprojecten wegbezuinigd of uitgesteld en worden zowel trein als bus en tram schrikbarend duurder.

Wijnand Duyvendak (GroenLinks woordvoerder-verkeer): 'Dit kabinet dient slechts de belangen van de veelrijdende automobilist. Milieu en de OV-reiziger zijn sluitpost op de begroting.'


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -