(Brom)fietswrakkenactie in Centrum: Opgeruimd staat netjes!

Stadsdeelwethouder Els Iping heeft op woensdag 2 oktober om 11.15 uur op de Nieuwmarkt het nieuwe beleid wat betreft (brom)fietswrakken ingeluid door zelf een aantal wrakken te verwijderen.

Bij deze gelegenheid gaf zij uitleg over het verscherpte beleid op het gebied van het verwijderen van (brom)fietswrakken.

Fietswrakken op straat vormen een grote ergernis voor bewoners en bezoekers van de binnenstad. Zij geven een beeld van verloedering van onze straten en pleinen en nemen onnodig veel ruimte in beslag. Fietswrakken zijn daarom niet toegestaan in de openbare ruimte van het stadsdeel Centrum.

Wat is een (brom)fietswrak?

Een (brom)fiets wordt beschouwd als een wrak als deze rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud verkeert en het daarom niet mogelijk is er op weg te fietsen.

Een fietswrak is bijvoorbeeld een fiets zonder band, een fiets zonder wiel, een fiets waaraan een groot aantal spaken ontbreekt, een fiets met een krom wiel of met een kromme voor- en achtervork, een fiets met een kromme zadelstand, een fiets met een krom stuur en/of kromme stuurstang, een fiets met een krom frame, een fiets zonder ketting of een fiets met een vastgeroeste of kapotte ketting. Kortom, een fiets waar niet op te fietsen valt.

Wat doet het stadsdeel vanaf 2 oktober:

(Brom)fietswrakken worden van straat gehaald.

De wrakken worden niet opgeslagen, ze zullen direct worden verwerkt als oud ijzer. Doorgeknipte fietssloten worden niet vergoed.

Bij twijfel plakt de Reinigingspolitie een waarschuwingssticker op het eventuele fiets- of bromfietswrak. Als de eigenaar niet binnen een week reageert, wordt het alsnog verwijderd.

Bewoners en ondernemers in de binnenstad zijn/worden via bewonersbrieven en advertenties van het bovenstaande op de hoogte gebracht.

Nadere inlichtingen

Reinigingspolitie: (020) 551 9623

Publicatiedatum: 30 september 2002