Ingezonden persbericht


Persbericht van het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol.

Aviodome ontvangt bouwvergunning voor drome in Lelystad

Schiphol - Het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol ontving op vrijdagmiddag 27 september van de Gemeente Lelystad de bouwvergunning voor het Nationaal Luchtvaart-ThemaPark Aviodrome, dat op de luchthaven Lelystad zal verrijzen. De bouwvergunning volgde op de Verklaring van Geen Bezwaar , die drie dagen eerder door de Provincie Flevoland werd verstrekt. Daarmee kan de bouw van de nieuwe grootscheepse Flevolandse attractie beginnen.Het Luchtvaart-ThemaPark Aviodrome krijgt een veel bredere en meer dynamische opzet dan het huidige luchtvaartmuseum Aviodome, dat sinds 1971 op Schiphol is gevestigd. Naast een groot museum zal het themapark diverse attracties huisvesten en zal er een aantal historische luchtvaartgebouwen worden nagebouwd.

Historische hangaars

Zo zal het stationsgebouw van Schiphol, zoals dat tussen 1928 en 1943 op onze nationale luchthaven heeft gestaan, exact worden nagebouwd en zal er een reconstructie verrijzen van een Britse stalen hangaar, zoals die in de Tweede Wereldoorlog door de Royal Air Force werd gebruikt. Een authentieke Duitse Hangaar uit de Tweede Wereldoorlog zal zelfs volledig worden verplaatst naar het luchtvaartthemapark in Lelystad. Deze gebouwen zullen niet alleen een museale luchtvaartcollectie gaan huisvesten, maar tevens onderdak gaan bieden aan diverse particuliere luchtvaarthistorische collecties veelal bestaande uit vliegende historische vliegtuigen- en aan het nieuwe Luchtvaart-DocumentatieCentrum, waarin een aantal nationale luchtvaartarchieven zal worden ondergebracht.

Opening

Het luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol zal op 6 januari 2003 haar poorten sluiten op de huidige locatie op Schiphol. De collectie zal daarna worden overgebracht naar Lelystad om onderdeel te gaan vormen van het themapark. Het nieuwe Luchtvaart-ThemaPark Aviodrome zal haar poorten naar verwachting in juli 2003 openen. Tot 6 januari 2003 blijft het luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over het Nationaal Luchtvaart-ThemaPark Aviodrome en over het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol is te vinden op www.aviodome.nl of te krijgen via tel. 020 406 8000.

Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol, 28 sept. 2002. Perscontact