Ingezonden persbericht


Aan de media - t.a.v. de sportredactie

In de Kennemersporthal in Haarlem had 'Simon Rutz Promotions' afgelopen zondag een groot internationaal vechtsportgala georganiseerd onder de naam die de lading geheel dekte: It´s Showtime.

Simon Rutz had alleen de beste vechters (zowel Muay Thay, als freefight) uitgenodigd en in de uitverkochte sporthal genoot het publiek met volle teugen!

De Alkmaarse inbreng van Gym Alkmaar en Loek's Gym was uiterst succesvol.

Voor Gym Alkmaar kwamen de Muay Thai kickboksers Drago en Kaas in de ring en voor Loek´s Gym Dave Vader als freefighter.

Beneluxkampioen Drago, 26 partijen gebokst waarvan 22 gewonnen, 1 verloren en 3 onbeslist kwam in de ring tegen Chris van Venrooy, Nederlans Kampioen, Europees en Intercontinentaal kampioen (15 gebokst, 11 gewonnen, 3 verloren en 1 onbeslist). De A-partij over 5 rondes van 3 minuten leek eenrichtingsverkeer want de jonge (17jr.) Drago was niet te stuiten. Keihard vechtend, met een prima benentechniek en steeds rechts- en links goed doorkomend sloopte zijn 2 jaar oudere concurrent.

In de derde ronde gaf Van Venrooy op en kon Drago, tot grote vreugde van zijn trainers Edwin van Os en Ibo Kocer, tot winnaar worden uitgeroepen.

Hierna was de Dave Vader in een partij over 2 x 5 minuten te sterk voor Ricardo Fyeet. Na tweemaal aftikken in de eerste ronde van Fyeet werd de Alkmaarder tot winnaar uitgeroepen.

Na de pauze was een van de hoofdpartijen Ron Post tegen Kaas.
Post (30 partijen gebokst, waarvan 20 gewonnen, 5 verloren en 5 onbeslist) is wereldkampioen en Europees Kampioen in de B-klasse had zich een maand niet laten zien in zijn eigen snackbar en dat alleen om goed voorbereid deze partij in te gaan. Kaas, Europees Kampioen A-klasse, had zich normaal voorbereid en gewoon tot vrijdag gewerkt in de Alkmaarse sportschool als kickboxtrainer en fittnes-trainer van Bruin & Fit/Gym Alkmaar. Kaas heeft 40 partijen in de ring gestaan en daarvan 30 gewonnen, 7 verloren en 3 in onbeslist zien eindigen.

De A-partij over 5 rondes van 3 minuten was spannend en de kenners waren eensgezind. De Jurybeslissing na afloop was correct. Kaas won op punten deze technisch hoogstaande partij. Slechts de derde ronde was voor Post geweest en de andere 4 voor de keihard vechtende, en technisch veel betere Sahin Yakut, beter bekend onder zijn kickboksnaam Kaas.

Einde persbericht

Voor meer infromatie: Edwin van Os (Gym Alkmaar)
06-51425391.

Zie ook: http://www.simonrutzpomotions.nl