Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-09-2002 Persberichten district Eemland zuid, 08.45 uur

Rijden onder invloed

LEUSDEN- Op zondagavond vond er een aanrijding plaats tussen drie personenautos en de veroorzaker werd aangehouden omdat hij onder invloed reed. Omstreeks 20.30 uur reed een 49-jarige automobilist uit Bunschoten-spakenburg over de Randweg. De man uit Leusden zag een bekende rijden op een fiets en sprak hem al rijdend aan door het geopende portierraam. Hij lette daarbij niet op de weg, reed door de berm, kwam weer op het wegdek terecht maar botste hier tegen een auto welke voor hem stilstond. De bestuurder van deze auto, een 61-jarige man uit Zeist, botste op zijn beurt weer tegen een auto welke voor hem stond. Hierin reed een 31-jarige automobilist uit Amersfoort. Niemand raakte bij de aanrijding gewond. Wel bleek dat de 49-jarige man had gedronken en blies op het bureau 2 promille. De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

AMERSFOORT- Op maandagochtend zagen agenten een 31-jarige automobilist uit Amersfoort rijden op de Lageweg. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij had gedronken. Op het bureau blies hij 0.80 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

HOOGLAND- Op zondagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Omstreeks 22.10 uur reed een automobilist achter de 55-jarige man uit Amersfoort en zag hem slingeren over de weg rijden. Ze vertrouwde het niet en waarschuwde middels haar mobiele telefoon de politie. Deze gaf de man op de Bunschoterstraat een stopteken waaraan hij voldeed. Onderzoek wees uit dat hij had gedronken en blies op het bureau 2.30 promille. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Tasjesroven

AMERSFOORT Op zondagochtend 29 september vonden twee tasjesroven plaats. Tussen 05.00 en 05.30 uur werd een 19-jarige Amersfoortse het slachtoffer op De Hof. Zij stond met haar fiets ter hoogte van de kerk toen haar handtas uit haar hand werd gerukt door een onbekende man met een donkere huidskleur. De verdachte, ongeveer 21 jaar oud, reed met de tas hard weg op een herenfiets. In de tas van het slachtoffer zat een mobiele telefoon en persoonlijke goederen.

Omstreeks 06.15 uur werd een 27-jarige inwoonster van Waddinxveen het slachtoffer op de Grote Spui. Zij liep naar haar geparkeerde auto toen zij door een onbekende man werd beetgepakt. Een andere man trok daarna de tas met persoonlijke goederen van de vrouw uit haar handen. Het tweetal ging er daarna met de tas vandoor. Een van de daders was ongeveer 18 jaar oud en had een tenger postuur. Deze man droeg een donkere sweater met een capuchon over het hoofd.

De politie van district Eemland zuid vraagt getuigen van deze berovingen om zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.