Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-09-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 08.45 uur

Straatroof in Opsporing Verzocht

UTRECHT- Op maandagavond 30 september wordt in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een straatroof die bij de Nedereindseplas plaatsvond.

Op vrijdagavond 20 september reden vijf Utrechters in de leeftijd van 14 tot 18 jaar over het fietspad gelegen aan de Nedereindseplas. Ter hoogte van de Ringkade stonden de jongens even stil en op dat moment kwam er een scooter aanrijden met hierop twee personen.

Deze scooter stopte en de bestuurder stapte af en liep met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op een van de jongens, 17-jaar, af en moest onder bedreiging zijn bankpas, telefoon en sieraden afgeven. Ook werden nog twee andere jongens beroofd en mishandeld.

Aanrijding letsel

UTRECHT Zondagmiddag vond op de Croeselaan een aanrijding tussen twee fietsters plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Omstreeks 17.30 uur reed een 78-jarige vrouw uit Utrecht met haar fiets over de Croeselaan. Achter de vrouw reed haar zus die plotseling met haar voorwiel tegen het achterwiel aanreed. De Utrechtse viel en kwam met haar hoofd op de weg terecht.

Door ambulancepersoneel werd eerste hulp geboden waarna het slachtoffer naar huis mocht.

Autodief aangehouden

UTRECHT Zondagmorgen werd door een politieagent in burger een autodief aangehouden.

Een politieagent die na zijn werk op weg was naar huis hoorde ter hoogte van de woonboulevard een autoalarm afgaan. Enkele seconden laten hoorde hij piepende banden en zag hij een rook wolk. Achter een wooncentrum zag de politieman een auto komen rijden waarvan de portieren verbroken waren.

De agent gaf de bestuurder een stopteken en maakte zich bekend als politieman. De 23-jarige dief uit Utrecht zette het op een lopen in de richting van de sportvelden. Via de meldkamer werd assistentie ingeroepen. De verdachte kon even later op de Rooseveltlaan worden aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat hij de auto wilde stelen tevens werd duidelijk dat de man nog gezocht werd door de politie van Den Bosch. Na zijn verhoor werd hij op transport gezet naar Brabant.

Verdachten aangehouden voor openbreken autos

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie op de Mississippidreef twee jongens aangehouden voor het openbreken van diverse autos.

Via de meldkamer kwam omstreeks 14.05 uur een melding dat twee jongens op de Oregondreef autos aan het openbreken waren. Ter plaatse zagen agenten twee jongens lopen. Beide jongens 14 en 15 jaar uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Op de Oregondreef trof de politie drie voertuigen aan die waren vernield en doorverbonden.