Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 30 september 2002
·

Mishandeling Hillegom
Een 41-jarige Noordwijker heeft aangifte gedaan van mishandeling door nog drie onbekende mannen. De Noordwijker zou op zondag 29 september omstreeks 02.30 uur in een horecagelegenheid aan het Henri Dunantplein door de drie mishandeld zijn. De aanleiding van de mishandeling is nog onduidelijk. De Noordwijker zou in gesprek zijn met een meisje toen hij door een onbekende man werd aangesproken. Deze zou hem vervolgens in het gezicht hebben geslagen. Nadat hij op de grond gevallen was werd hij vervolgens geslagen en geschopt door drie personen. De Noordwijker liep onder andere een wond op aan het hoofd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Verkeersongeval met letsel Lisse
Op zaterdag 28 september om 01.00 uur kreeg de politie de melding van een verkeersongeval met letsel op de Ruishornlaan in Lisse. Ter plaatse bleek dat een 19-jarige bromfietser uit Lisse door nog onbekende oorzaak tegen een lantaarnpaal aan was gereden. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel onderzocht en ter plaatse behandeld. De bromfiets is door de politie meegenomen voor technisch onderzoek.

Politie beeindigt muziekfeest jongeren Katwijk
De politie beeindigde op zondag 29 september rond 3.30 uur op een terrein nabij De Krom een door jongeren georganiseerd muziekfeest. Zo'n 75 jongeren waren op het feest, waarbij een partytent, alcohol en muziek aanwezig waren, afgekomen. Omwonenden maakten melding van geluidsoverlast. De politie besloot daarop in te grijpen, ook mede in verband met het alcoholgebruik. Met twaalf agenten en een diensthond werden de feestgangers verzocht het terrein te verlaten. Een 21-jarige Katwijker gaf daaraan geen gehoor. De politie hield hem vervolgens aan voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Een andere 21-jarige plaatsgenoot werd aangehouden op verdenking van baldadigheid c.q. vernieling van een politieauto. Nadat het terrein leeg was, de partytent was afgebroken, het geluid en de alcohol was ingepakt, keerde de rust terug.

Aanrijding Noordwijk
Een 49-jarige motorrijder uit Rijnsburg liep op zondag 29 september rond 17.40 uur bij een aanrijding met een 50-jarige automobilist uit Den Ham kneuzingen over het hele lichaam op. Hij werd overgebracht naar het LUMC. De motorrijder haalde op de Koningin Wilhelminaboulevard de bijna stilstaande auto in. Juist op dat moment keerde de man uit Den Ham met zijn auto. Een aanrijding volgde. De politie stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht van de aanrijding.

Aanrijding Lisse
Een 24-jarige automobilist uit Lisse zag op vrijdag 27 september rond 20.00 uur op de Heereweg geen kans meer om op tijd tot stilstand te komen voor voor hem afremmende auto's. Bij de aanrijding die volgde hielden zowel de 24-jarige bestuurder en 21-jarige inzittende, beiden woonachtig in Lisse, nekklachten over. Zij zijn overgebracht naar het LUMC. Een daarvoor rijdende auto van een 32-jarige vrouw uit Lisse raakte eveneens beschadigd.

Ongeval Oegstgeest
Een 78-jarige vrouw uit Rijnsburg is op vrijdag 27 september rond 13.45 uur bij het oversteken van de Warmonderweg aangereden door een 39-jarige automobiliste uit Leiden. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De vrouw uit Rijnsburg stak plotseling de weg over. De Leidse wist daarop een aanrijding niet meer te voorkomen.

Aanhoudingen Voorschoten
De politie van Voorschoten heeft op zondag 29 september zes jongeren aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. De verdachten, drie jongens van 15,17 en 18 jaar en drie meisjes van 14 en 15 (2) jaar, zouden even voor 01.00 uur een 18-jarige Voorschotenaar op het station Papelaan met geweld van zijn mobiele telefoon en zijn portemonnee hebben beroofd. Daarbij zou hij met een mes zijn bedreigd met een mes. Naar aanleiding van de opgegeven signalementen heeft de politie de jongeren in de Dobbewijk aangehouden. De verdachten zijn in verzekeringgesteld. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Brandstichters aangehouden Leiden
Op de Bessenwier werd op 29 september om 21.50 uur brand gesticht in een container. Een politieambtenaar in burger had kort hierna vier jongens weg zien fietsen en zette de achtervolging op zijn fiets in. Twee verdachten konden worden klemgereden, met behulp van een surveillanceauto. Twee anderen wisten te ontsnappen. De verdachten, 16 jaar oud en afkomstig uit Leiden, zijn aangehouden voor vernieling en brandstichting. Zij krijgen proces-verbaal.

Drie bedrijfsinbrekertjes aangehouden Voorschoten
Drie minderjarige jongens uit Leidschendam zijn op 29 september omstreeks 23.30 uur aangehouden na het plegen van een bedrijfsinbraak in een bedrijf aan de Veurseweg in Voorschoten. Het inbraakalarm was afgegaan en de politie was snel ter plaatse en kon één van hen direct aanhouden. De andere twee werden later aangehouden en verhoord. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt. Er is niets weggenomen.

Verlaten plaats ongeval met letsel Leiden
Op zaterdag 28 september om 21.00 uur liep een groep van zes personen aan de linkerzijde van de Haarlemmerstraat in Leiden.In tegenovergestelde richting kwam er een bromfietser aanrijden die dwars door de groep heen wilde rijden. Hierbij raakte de bromfietser één van de meisjes in de groep die door de aanrijding ten val kwam. Het 14-jarige slachtoffer afkomstig uit Leiden raakte licht gewond aan armen en benen. De nog onbekende bromfietser heeft direct na het ongeval kans gezien zijn bromfiets op te pakken en weg te rijden. De politie stelt een onderzoek in.

Scooterrijder breekt pols Leiden
Een 35-jarige man uit Leiden liep op vrijdag 27 september rond 19.30 uur op de Agaatlaan een gebroken pols op toen hij met zijn scooter ten val kwam. De man probeerde een spiegel van een passerende bus terug te duwen. Het spiegeltje gaf echter niet mee waarna hij ten val kwam. Vermoedelijk verkeerde de Leidenaar ook onder invloed. Daarom liet de politie van de man een bloedproef afnemen.

Ongeval Bilderdam
Een 51-jarige man uit Leiden raakte op zondag 29 september rond 13.30 uur op de Bilderdam gewond aan been en gezicht. De man reed op de racefiets toen plotseling vanuit een uitrit een 72-jarige man zijn auto de weg opdraaide. Een aanrijding volgde. De Leidenaar werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Ongeval Leiderdorp
Een 31-jarige automobilist uit Leiderdorp liep op vrijdag 27 september rond 21.15 uur bij een aanrijding met een verkeerszuil op de Hoogmadeseweg een gebroken neus op. Tevens bleek de man onder invloed te verkeren. De polititie nam van hem een ademanalyse af. De uitslag daarvan was 250 ug/l. Daar waar 220 ug/l. in het verkeer de limiet is. Getuigen spraken van een hoge snelheid waarmee de verdachte met zijn auto over de Hoogmadesweg reed en daarbij verschillende automobilisten inhaalde. In een flauwe knik van de weg wist hij zijn auto niet meer onder controle te houden en botste op de verkeerszuil. De drie inzittenden liepen geen noemenswaardig letsel op.

Ongeval Alphen aan den Rijn
Op zaterdag 28 september om 03.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een ongeval in een horeca-inrichting op de Julianastraat in Alphen. Ter plaatse bleek dat een 19-jarige Alphenaar zeer waarschijnlijk doordat hij te veel had gedronken ten val was gekomen en met zijn arm op een stuk glas terecht was gekomen. Hierdoor was een slagaderlijke bloeding ontstaan. Agenten hebben samen met de eigenaar van de horeca-inrichting de slagader dichtgeduwd totdat de ambulancedienst kwam. Het slachtoffer is door de ambulancedienst naar het Rijnland ziekenhuis vervoerd.

Inbraak Leiderdorp
Op zondag 30 september kreeg de politie omstreeks 2.30 uur de melding van een inbraak in een bedrijf aan de Persant Snoepweg in Leiderdorp. Door het foreceren van de schuifpui werd toegang tot het pand verkregen, waarna gepoogd is de kluis open te breken. Tot op heden wordt niets vermist.

Inbraak woning Gouda
In de avond van 27 september is ingebroken in een woning aan de Walmolenerf. Een keukenraam aan de voorzijde werd geforceerd. Een video en sieradenw erden weggenomen. De technische recherche stelt nog een sporenonderzoek in.

Zware mishandeling Gouda
Op zondag 29 september even voor 03.30 uur zijn drie Gouwenaars van 24 (2) en 25 jaar gewond geraakt nadat zij waren mishandeld door drie onbekende mannen. Een van de Gouwenaars zou op de Korte Groenendaal een woordenwisseling hebben gehad met één van de drie mannen. De woordenwisseling zou in een ruzie ontaard zijn waarna de onbekende man met een scherp voorwerp op hen begon in te steken. Hierna zouden er nog twee onbekende mannen erbij gekomen zijn. De Gouwenaars zijn hierna al bloedend naar het politiebureau gegaan. De Gouwenaars liepen diverse snijwonden op met name in de hals en in het gezicht. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Gouda, telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Inbraak woning Krimpen aan de Lek
In een woning aan de Touwslagerstraat is op zondag 29 september ingebroken. De woning werd betreden via een keukenraam. Een video en een mobiele telefoon werden weggenomen.

Politie waarschuwt voor babbeltruc Zevenhuizen
Een 87-jarige vrouw uit Zevenhuizen is op dinsdag 24 september een geldbedrag kwijtgeraakt aan een babbeltruc. Een onbekende man belde bij haar aan en deed zich voor als medewerker van een bank. Vervolgens wist hij met een smoes haar pinpas en code te ontfrutselen. Korte tijd later was een geldbedrag opgenomen. De polite waarschuwt voor dergelijke praktijken en adviseert om nooit bankpassen en pincodes aan onbekenden aan de deur mee te geven. De politie wijst er ook op dat dit zeker geen werkwijze is van banken.

Tasje veroorzaker van fietsongeval Gouda
Op zaterdag 28 september om 11.30 uur kreeg de politie de melding van een fietsongeval met letsel op de Ridder van Catsweg in Gouda.Ter plaatse bleek dat een 60-jarige man met een 59-jarige passagiere achterop op zijn fiets een 55-jarige fietsster uit Gouda wilde inhalen. Tijdens de inhaalmanoeuvre bleef de passagiere die achter op de fiets zat met haar tasje aan het stuur van de 55-jarige fietsster hangen waardoor de man en de twee vrouwen op de grond vielen. De 59-jarige passagiere liep hierbij een hoofdwond op en werd door de ambulancedienst vervoerd naar het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. De 55-jarige fietsster was licht gewond en zou naar de huisarts gaan.
Kind aangereden Boskoop
Op zaterdag 28 september om 17.00 uur is op de Snijdelwijklaan in Boskoop een 5-jarig jongetje aangereden door een 81-jarige automobilist. Beiden zijn afkomstig uit Boskoop. Het jongetje stak de weg over op een voetgangersoversteekplaats maar kwam achter een geparkeerde bestelauto vandaan. Hierdoor zag de automobilist het jongetje niet op tijd en een aanrijding was het gevolg.Het jongetje is door de ambulancedienst naar het ziekenhuis gebracht met been en voetletsel.

Man raakt met invalidenwagen te water Zevenhuizen
Door nog onbekende oorzaak raakte op zondag 29 september rond 14.15 uur op de Middelweg een 85-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel met zijn invalidenwagen te water. Een man uit Nieuwerkerk was hiervan getuige en snelde te hulp. Het slachtoffer was met wagen en al onder water verdwenen. Het lukte de getuige het slachtoffer uit het water te halen. In onbekende toestand is het slachtoffer overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Politie houdt doorrijdster na ongeval aan Vlist
De politie hield op vrijdag 27 september rond 14.45 uur in Schoonhoven een 30-jarige vrouw uit Schoonhoven aan. De vrouw werd er van verdacht rond 14.10 uur op de West Vlisterdijk betrokken te zijn geweest bij een ongeval waarbij een 55-jarige racefietser een arm uit de kom opliep. De vrouw passeerde de racefietser op haar scooter. Bij deze manoeuvre raakte zij vermoedelijk de racefietser en kwam deze ten val. Na het ongeval reed de vrouw door. Een getuige nam het verzekeringsnummer op. Aan de hand van deze gegevens wist de politie de vrouw te achterhalen.