Gemeente Arnhem

Herinrichting Rosendaalseweg van start

Maandag 30 september begint aannemersbedrijf Verhoeven in opdracht van de gemeente met de rioolvervanging en herinrichting van de Rosendaalseweg. Het riool in de Rosendaalseweg wordt vergroot om meer water te kunnen opvangen bij zware regenval. Verder worden fietspaden en parkeervakken aangelegd. Op de kruising Rosendaalseweg-Huijgenslaan komt een rotonde. De werkzaamheden duren tot november 2003 en zullen voor verkeershinder zorgen.

Op dit moment zijn de voorbereidingen reeds in gang. De kruising Rosendaalseweg-Huijgenslaan-Thomas à Kempislaan bijvoorbeeld, is met ingang van vandaag al afgesloten. Verkeer kan nog wel van de Rosendaalseweg naar de Raapopseweg rijden en vice versa.

Doorgaand verkeer
Autoverkeer kan steeds gebruik blijven maken van de Rosendaalseweg. Het komende half jaar is de noordelijke rijbaan afgesloten (dat is kant van Nieuw Monnikenhuizen) en wordt de zuidelijke rijbaan voor verkeer in twee richtingen gebruikt. Fietsers worden gedurende deze periode wel zoveel mogelijk omgeleid, omdat er voor autos en fietsers samen te weinig ruimte is. Ter hoogte van de voormalige Marijkeschool, op de hoek van de Julianalaan, gaat een stopverbod gelden. De kruising van de Rosendaalseweg met de Bosweg gaat dicht zolang aan de noordzijde van de Rosendaalseweg wordt gewerkt. De kruising Rosendaalseweg-Huijgenslaan-Thomas à Kempislaan blijft gedurende de gehele periode van de werkzaamheden afgesloten. Overige wegen worden afgesloten op het moment dat de aannemer op die plek aan het werk is. Daarvan is op dit moment nog geen planning te geven.

Bus
De bus blijft tijdens de werkzaamheden gewoon in beide richtingen over de Rosendaalseweg rijden. Omdat één weghelft is afgesloten worden er in de middenberm tijdelijke haltes geplaatst. De haltes tussen de Thomas à Kempislaan/Huijgenslaan en de Raapopseweg komen (definitief) te vervallen.

Servicelijn
Bewoners en gebruikers van de Rosendaalseweg kunnen met vragen bellen naar de servicelijn van de dienst Stadsbeheer, telefoon 026 377 4321.