Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten

+ 30 september 2002

Uitbreiding project internetmelding rayon 3 UITBREIDING PROJECT INTERNETMELDING RAYON 3

Rayon 3 gaat haar pilotproject internetmeldingen uitbreiden naar Graan voor Visch, Rozenburg, bedrijventerrein Beukenhorst en Schiphol. Het project maakt het mogelijk om klachten over de openbare buitenruimte te melden via het internet. De positieve evaluatie van het project dat eerder gehouden werd in de Hoofddorpse wijk Pax en in Rijsenhout is de aanleiding voor de uitbreiding. Het aantal meldingen groeide tijdens dit project met 29%. Het grootste deel van de meldingen werd gedaan buiten kantoortijden en in het weekend.
Op 1 februari 2002 is de pilot internetmeldingen gestart in de Hoofddorpse wijk Pax en Rijsenhout. In totaal werden er telefonisch en via het internet 589 meldingen gedaan. Hiervan werden er 255 via de internetsite gedaan; dat is 43% van het totaal aantal meldingen. Hiervan werd 64% buiten kantoortijden en in het weekend gedaan. Ter vergelijking: in dezelfde periode in 2001 waren er in totaal 458 (telefonische) meldingen. Dit betekent dat het totaal aantal meldingen tijdens de pilot gestegen is met 29%. Hierbij moet worden aangetekend dat er 37 meldingen (14%) zijn afgewezen aangezien zij geen betrekking hadden op de openbare ruimte. Een aantal van deze afgewezen meldingen hadden betrekking op andere gemeentelijke producten. Deze melders zijn doorverwezen naar de betreffende sector of dienst.
Wanneer men een klacht wil melden via het internet, dan kan dat via de site van de gemeente Haarlemmermeer. Van daaruit kan men doorklikken op de banner "meldingen openbare ruimte". In week 40 worden er tevens informatiekaarten huis-aan-huis verspreid. Ook worden er posters aangeplakt op centrale plaatsen waarin rayon 3 melding maakt van de uitbreiding van haar internetmeldingsproject.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen