Ingezonden persbericht

Negende Bep van Klaveren Memorial verplaatst naar
Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen

ROTTERDAM De negende editie van de Bep van Klaveren Memorial wordt verplaatst van het sportcentrum Schuttersveld in Rotterdam-Crooswijk naar het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen in Rotterdam-Zuid. Organisator Aad Veerman nam op woensdag 16 juli de beslissing, omdat de belangstelling voor de boksavond ter nagedachtenis aan Neerlands enige Olympisch kampioen boksen nog steeds toeneemt.

De Bep van Klaveren Memorial is uniek, omdat de avond alleen op uitnodiging bij kan worden gewoond. In 2001 sierde onder meer de musical 'Danse jochie, Danse', ter nagedachtenis aan 'ouwe Bep' het affiche van de achtste editie. Die werd in het nieuwe Luxortheater, op de Kop van Zuid in Rotterdam, bijgewoond door maar liefst 1600 mensen. Dit bezoekersrecord bezorgde de avond ter nagedachtenis aan de op 12 februari 1992 overleden voormalig Europees kampioen andermaal de titel van best bezochte boksevenement van ons land.

De belangstelling om de sportieve reünie op maandag 30 september 2002 bij te wonen, kreeg daardoor een extra impuls. Omdat verzoeken voor kaarten bleven binnenstromen, besloot voormalig tassendrager, grootste fan en organisator van de negende Bep van Klaveren Memorial te verplaatsen naar het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen. In de hal naast de Kuip, waar overigens een groot portret van de Crooswijkse vuistvechter hangt, kunnen ongeveer 2400 mensen de avond bijwonen. Het programma van de negende Bep van Klaveren Memorial wordt binnen enkele weken bekend gemaakt.