Gemeente Bussum

Werkzaamheden Brinklaan
26-9-2002

Werkzaamheden herinrichting Brinklaan Centrum van start

De gemeente start op 30 september aanstaande met de herinrichtingwerkzaamheden op de Brinklaan tussen de Nieuwe Raadhuisstraat en de Kerkstraat. De werkzaamheden zullen, afhankelijk van het weer, ongeveer acht weken gaan duren. De reconstructie houdt in dat de bestaande weg wordt opgebroken.

Deze herinrichting is het laatste stukje uit de Centrumvisie en heeft tot doel om de winkelstraten sterker met elkaar te verbinden. Tussen de Veerstraat en de Olmenlaan wordt een sleuf van ca. twee meter diep gegraven. Hier wordt het oude riool vervangen om het nieuwe riool aan te leggen. Vervolgens wordt de sleuf weer aangevuld en wordt de verharding aangelegd.

Om het centrum één geheel te houden zoals beschreven in de centrumvisie, wordt de Brinklaan uitgevoerd conform de Nassaupromenade en de Kapelstraat. Dit houdt in dat alles op een niveau komt en de weg wordt bestraat met rode penters, paarse klinkers en gele molgoten. Ook het straatmeubilair wordt conform de centrumkwaliteit geplaatst.
In verband met deze herinrichting wordt het verkeer omgeleid. Gedurende de uitvoering zijn de winkels in het centrum en de parkeergarages gewoon bereikbaar.

Om de aanvoer van materialen door de aannemer mogelijk te maken en een eventuele calamiteit (brand, ongeval, etc.) te kunnen bestrijden, moeten de toegangswegen Veerplein, Havenstraat, Nassaulaan en Veldweg tot aan de aansluiting met de Brinklaan vrij blijven van autoverkeer. Dit betekent dat omwonenden hun auto gedurende de uitvoeringsperiode elders zullen moeten parkeren. Verder wordt verzocht de bevoorrading zoveel mogelijk met kleine wagens uit te voeren.
De overlast zal voor zowel de winkeliers als de bewoners en bezoekers van het centrum aanzienlijk zijn. Wij vragen hiervoor bij voorbaat uw begrip en zullen trachten deze zoveel mogelijk te beperken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Inrichting, mevr. C. van Gestel ( 692 88 79 of dhr. T. Herngreen ( 692 88 82).

© 2002 Gemeente Bussum