Gemeente Velsen

Velsen, 27 september 2002

Verplaatsen wijngaardslakken locatie Scheiberglaan

Woningbedrijf Velsen en Bouwfonds Woningbouw hebben het plan om woningen te bouwen aan de Scheiberglaan. Dit is ook in Masterplan Zeewijk opgenomen. De plannen hiervoor zijn in de maak..

De bouwwerkzaamheden kunnen echter pas beginnen als de locatie is vrijgegeven van explosieven uit de 2e Wereldoorlog. Dit najaar start in ieder geval aan de Scheiberglaan het onderzoek naar eventuele aanwezigheid van deze explosieven. Om het onderzoek goed te kunnen verrichten, moet het aanwezige groen op het terrein eerst worden verwijderd. Een kapvergunning is hiervoor inmiddels verstrekt.

Maar op het terrein van de Scheiberglaan zijn ook beschermde wijngaardslakken aangetroffen. Voordat het groen verwijderd kan worden, moeten eerst deze slakken verplaatst worden naar elders.

In opdracht van de gemeente Velsen zal Bureau Waardenburg uit Culemborg maandag 30 september a.s. deze wijngaardslakken vangen en verplaatsen naar elders. De werkzaamheden starten om 16.00 uur. Het bureau doet dit conform de ontheffing die het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij ons heeft gegeven. De medewerkers van Bureau Waardenburg worden overigens geholpen door medewerkers en leden van de Stichting Natuurmonumenten.