Federatie van Ouderverenigingen

Regio: Zuid-Holland, Utrecht, Brabant

4 september 2002

Regio

Zuid-Holland

Het bestuur van de Regionale Federatie van Ouderverenigingen Zuid-Holland Noord presenteert De uitkomst van de Vragenlijsten Aanpak wachtlijst op 30 september in Leiden aan betrokkenen en belangstellenden.

Utrecht

De Provinciale Federatie van Ouderverenigingen Utrecht heeft onderzoek laten doen naar de belemmeringen in de doorstroming van ZML-schoolverlaters naar de Sociale Werkvoorzieningen in de provincie Utrecht. De doorstroming is maar matig: het aantal werknemers met een ZML-achtergrond in de SW-en in de provincie Utrecht is sinds december 1998 slechts met 18 werknemers toegenomen. Het rapport wordt in september breed verspreid onder de ZML-scholen, oudercommissies, SW-bedrijven, SPD enz.. De RFvO-en kunnen er dan in het najaar mee aan de slag.

Familievereniging VFS (Abrona-Sterrenberg), lid van de RFvO, organiseert eind september voor haar leden een excursie naar Severinus, een zorginstelling in Veldhoven. De ouders gaan een kijkje nemen hoe op het terrein van Severinus een complete woonwijk is gebouwd zodat nu mensen met en zonder (ernstige) handicaps door elkaar wonen, ook wel omgekeerde integratie genoemd. Men hoopt daar ideeën en inspiratie op te doen voor het terrein van Sterrenberg, waarvoor ook plannen voor omgekeerde integratie worden ontwikkeld.

Op 1 oktober wordt een thema-avond georganiseerd voor ouders over denkstimulering thuis.

Brabant

De Brabantse Onderling Sterk organiseert een dag op 12 oktober op de Heerbaan 100 te Breda. Doel is om kennis te maken met verenigingen Onderling Sterk in Brabant. Het thema van de dag is Leven, Vrijheid en Veiligheid. Dit thema is gekozen vanwege het congres van Inclusion in Melbourne. Daar gaan de mensen van de Landelijke Federatie van Belangenverenigingen Utrecht naar toe. Conny Kooijman van het landelijk bureau komt vertellen over haar belevenissen van de reis.Wij houden workshops en drs. Van Nistelrooij, gedeputeerde, komt s middags vertellen wat de provincie Noord-Brabant doet voor mensen met een beperking.
Meer informatie: Leny Willers, coach Onderling Sterk Breda en Bergen op Zoom, tel. (076) 5223090, e-mail: L.Willers@spdbreda.nl